Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä haluaa neuvotella Syyrian opposition kanssa

Tavoitteena on sodan loppuminen ja ennenaikaiset vaalit, jotka voisivat johtaa vallan vaihtumiseen Syyriassa.

Ulkomaat
 
Al-Hayat Media
Kuva: Al-Hayat Media

Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia tukenut Venäjä valmistautuu neuvottelemaan Assadia vastustavan opposition edustajien kanssa. Tavoitteena on Syyrian sodan poliittinen ratkaisu ja ennenaikaiset vaalit, jotka saattaisivat merkitä vallan vaihtumista Syyriassa.

Venäjän Lähi-idän erityisedustaja, varaulkoministeri Mihail Bogdanov kertoi tiistaina uutistoimisto Interfaxille, että Venäjä on kutsunut Syyrian opposition edustajia alustaviin neuvotteluihin Moskovaan ensi viikolla. YK:n erityisedustaja Staffan de Mistura saapuu keskiviikkona Moskovaan neuvottelemaan asiasta Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa.

Sanomalehti Kommersantin mukaan Venäjä esitti 38 neuvotteluihin hyväksyttävän oppositiojohtajan listan Yhdysvaltain, Turkin ja Saudi-Arabian edustajille Wienissä viime perjantaina.

Listalle ovat päässeet ainakin Syyrian kansallisen oppositiokoalition SNC:n edustajat sekä vasemmisto- ja kurdipuolueita edustavan kansallisen koordinaatiokomitean edustajat. Lisäksi Bogdanovin listalla on lukuisia sirpaleryhmiä.

Kansallisen oppositiokoalition merkitys on vähentynyt samaan aikaan, kun islamistien ja muiden aseellista taistelua Assadia vastaan käyvien ryhmien rooli on kasvanut. Niinpä Venäjä on Bogdanovin mukaan ollut yhteydessä myös Yhdysvaltojen tukeman Vapaan Syyrian Armeijan eli FSA:n edustajiin.

Ulkoministeriön tiedottajan Marija Zaharovan mukaan vaikeuksia on riittänyt: Moskovalle ei ole edes selvää, kuka todella edustaa FSA:ta, sillä asia näyttää olevan epäselvä FSA:lle itselleenkin. Zaharovan mukaan toinen ongelma on sen ratkaiseminen, kuka on terroristi, jonka kanssa ei neuvotella. Turkilla, Yhdysvalloilla, Saudi-Arabialla ja Venäjällä on asiasta erilaiset näkemykset.

BASSAM KHABIEH
Venäjä on ollut yhteydessä useisiin Syyrian hallitusta vastaan taisteleviin oppositioryhmiin. Kuvassa Vapaan Syyrian Armeija (FSA) -oppositioryhmän taistelija.
Venäjä on ollut yhteydessä useisiin Syyrian hallitusta vastaan taisteleviin oppositioryhmiin. Kuvassa Vapaan Syyrian Armeija (FSA) -oppositioryhmän taistelija.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat