Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikka aloittaa EU:n sisäiset turvapaikanhakijoiden siirrot – 30 pakolaista lennätetään Luxemburgiin

Ulkomaat
 
Alkis Konstantinidis / Reuters
Syyrialainen pakolainen lepäsi viime torstaina saavuttuaan Lesbokselta Pireuksen satamaan Kreikassa.
Syyrialainen pakolainen lepäsi viime torstaina saavuttuaan Lesbokselta Pireuksen satamaan Kreikassa. Kuva: Alkis Konstantinidis / Reuters

Kreikka siirtää keskiviikkona ensimmäisen ryhmän turvapaikanhakijoita Kreikasta toiseen EU-maahan, Luxemburgiin. Luxemburgiin siirrettäviä 30:tä syyrialaista ja irakilaista turvapaikanhakijaa on keskiviikkoaamuna saattelemassa Ateenan lentokentällä myös Kreikan pääministeri Alexis Tsipras, kertoo uutistoimisto AFP.

EU-maat ovat päättäneet siirtää kaikkiaan 160 000 turvapaikanhakijaa lähinnä Kreikasta ja Italiasta muihin EU-maihin. Kesä- ja syyskuussa tehdyt päätökset on kuitenkin saatu vain vaivoin käytäntöön. Tähän mennessä on Italiasta on siirretty muualle vasta 86 eritrealaista turvapaikanhakijaa, joista 38 Ruotsiin ja 48 Suomeen, kertovat EU-komission tilastot.

Varsinkin Kreikalla on ollut suuria vaikeuksia saada pystyyn turvapaikanhakijoiden järjestely- ja rekisteröintikeskuksia, niin sanottuja hot spoteja, joista EU-maat niin ikään sopivat kesällä. Leroksen ja Kosin saarien järjestelykeskukset eivät vielä toimi lainkaan, ja Lesboksen, Chioksen ja Samoksen saarien järjestelykeskusten kapasiteetti on hyvin pientä suhteessa saarille tulevien pakolaisten määriin.

Rekisteröinti olisi kuitenkin edellytys sille, että turvapaikanhakijoita voidaan siirtää muihin EU-maihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat