Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Afganistanilaisnainen kivitettiin kuoliaaksi ”aviorikoksesta”

Ulkomaat
 

Nuori afganistanilaisnainen on kivitetty kuoliaaksi epäiltynä aviorikoksesta, Afganistanin viranomaiset vahvistivat tiistaina.

Afganistanin viestimet ovat esittäneet noin 30 sekunnin videota, jossa turbaanipäiset miehet kivittävät kuopassa olevaa nuorta naista. Naisen nimeksi on ilmoitettu Rokhsahana ja iäksi 19–21 vuotta. Videolla hän toistaa muslimien uskontunnusta, mutta ääni muuttuu kivityksen jatkuessa koko ajan korkeammaksi. Myös kivien tömähdykset kuuluvat nauhalla.

Tiistaina viranomaiset vahvistivat videon aitouden. Viranomaisten mukaan video on kuvattu noin viikko sitten äärijärjestö Talebanin hallitsemalla alueella keskisen Ghorin maakunnan pääkaupungin Firozkohin ulkopuolella.

”Kyllä, viestimien esittämä nauhoitus liittyy Rokhsahanaan, joka on kivitetty kuoliaaksi”, Ghorin kuvernöörin Seema Joyendan tiedottaja kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Hänen mukaansa naisen kivitti ”talebaneista, paikallisista uskonnollisista johtajista ja aseistetuista sotapäälliköistä” koostuva ryhmä.

Viranomaisten mukaan Rokhsahanan perhe järjesti tällä avioliiton, jota hän vastusti. Myöhemmin jäi kiinni karattuaan omanikäisensä miehen kanssa, mikä alueella merkitsee monille aviorikosta.

Rokhsahanan kanssa karannut mies ruoskittiin.

Joyenda on toinen Afganistanin kahdesta naiskuvernööristä. Tiistaina hän tuomitsi teon ja vaati keskushallintoa lähettämään alueelle joukkoa talebaneja ja muita kapinallisia vastaan.

”Tämä oli tällä alueella ensimmäinen tapaus [tänä vuonna], mutta ei viimeinen”, Joyenda sanoi uutistoimisto AFP:lle.

”Naisilla on vaikeuksia joka puolella maata, mutta Ghorissa suhtautuminen on vielä konservatiivisempaa.”

Julkiset ruoskinnat ja teloitukset olivat yleisiä talebanien hallitessa Afganistania 1996–2001. Liike noudatti tiukkaa tulkintaa islamilaisesta sharia-laista.

Taleban ei tiistaina kommentoinut tapausta. Viime aikoina se on yrittänyt muuttaa imagoaan pehmeämpään suuntaan.

Silminnäkijöiden mukaan talebanien kuolemanpartiot etsivät kuitenkin järjestelmällisesti naisten oikeuksien puolustajia ja toimittajia, kun järjestö onnistui valtaamaan tärkeän Kunduzin kaupungin kolmeksi päiväksi syyskuun lopulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat