Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinan ja Taiwanin presidentit tapaamassa ensi kertaa sitten 1940-luvun

Ulkomaat
 
PICHI CHUANG / Reuters
Taiwanin presidentti Ma Ying-jeou lokakuun alussa, kun hän antoi haastattelun Reutersille Taipeissa.
Taiwanin presidentti Ma Ying-jeou lokakuun alussa, kun hän antoi haastattelun Reutersille Taipeissa. Kuva: PICHI CHUANG / Reuters

Taiwanin presidentti Ma Ying-jeou tapaa Kiinan presidentin Xi Jinpingin Singaporessa lauantaina, Man kanslia ilmoitti tiistaina, uutistoimisto AFP:n mukaan.

Johtajien tapaaminen on tiettävästi ensimmäinen sen jälkeen, kun Kiinan sisällissota päättyi kommunistien voittoon ja näiden vastustajien pakoon Taiwanille 1949. Tieto tapaamisesta oli yllätys, sillä Man aiemmat yritykset tavata Xi ovat epäonnistuneet.

Kiinan ja Taiwanin suhteet ovat lämminneet sen jälkeen, kun Kuomintangia edustava Ma nousi Taiwanin johtoon 2008.

Kiina pitää Taiwania osana omaa aluettaan, vaikka Taiwan ja Manner-Kiina ovat olleet käytännössä erillään vuosikymmeniä. Monilla taiwanilaisyrityksillä on kuitenkin toimintaa Kiinassa. Kuomintang on sopi 1992 Kiinan kanssa, että se hyväksyy Kiinan ajatuksen ”yhdestä Kiinasta”, kunhan osapuolet voivat säilyttää omat käsityksensä tilanteesta.

Taiwanin viranomaisten on määrä pitää asiasta tiedotustilaisuus keskiviikkona. Kiina ei tiistaina kommentoinut tietoa.

Tapaamisessa ei ole määrä allekirjoittaa minkäänlaisia sopimuksia, vaan keskustella ”salmen ylittävistä aiheista” ja ”rauhasta salmen molemmin puolin”, Man toimisto kertoi. Salmella viitataan Kiinan ja Taiwanin väliseen salmeen.

Taiwanilla on kuitenkin monia, jotka suhtautuvat välien lämpenemiseen epäillen peläten kansantasavallan vaikutusvallan kasvua.

Man puolueen ennustetaan häviävän seuraavat presidentinvaalit vuodenvaihteessa. Ma ei voi enää pyrkiä presidentiksi, sillä hän on ollut tehtävässä kaksi kautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat