Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ohion osavaltio äänesti marihuanan laillistamista vastaan

Ulkomaat
 
DAVID MCNEW / Reuters
Ohio olisi ollut ensimmäinen Yhdysvaltain osavaltio, joka sallii marihuanan samanaikaisesti lääke- ja viihdekäyttöön.
Ohio olisi ollut ensimmäinen Yhdysvaltain osavaltio, joka sallii marihuanan samanaikaisesti lääke- ja viihdekäyttöön. Kuva: DAVID MCNEW / Reuters

Ohion osavaltiossa Yhdysvalloissa äänestettiin tiistaina nurin aloite marihuanan laillistamisesta. Aloitteen vastustajat veivät uutistoimistojen mukaan voiton lähes kaikissa äänestyksestä raportoineissa piirikunnissa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan aloite olisi antanut yli 21-vuotiaille oikeuden marihuanan lääke- ja viihdekäyttöön. Kaikki marihuanan viihdekäytön tähän mennessä sallineet osavaltiot ovat ensin hyväksyneet vain lääkemarihuanan, kertoo uutistoimisto AFP.

Ohion lakialoitetta on pidetty kiistanalaisena etenkin siksi, että aloitetta ajaneet toimijat olisivat saaneet vuosiksi kartellia muistuttavan etulyöntiaseman marihuanan myynnissä.

Keskilännessä sijaitsevaa Ohiota on pidetty monessa asiassa Yhdysvaltain poliittisena suunnannäyttäjänä. Reutersin mukaan esimerkiksi presidentinvaaleissa osavaltion äänestystulos on ollut usein linjassa sen kanssa, kuka on voittanut vaalit.

Jos Ohio olisi sallinut marihuanan viihdekäytön, asenteet marihuanan laillistamista kohtaan olisivat voineet muuttua maanlaajuisesti, arvioi Gary Daniels kansalaisoikeuksiin keskittyneestä ACLU-järjestöstä Reutersille.

Marihuanan viihdekäyttö on nykyisin sallittua Alaskan, Coloradon, Oregonin ja Washingtonin osavaltioissa. Lääkekäytön hyväksyy yli kaksikymmentä osavaltiota.

Äänestyksiä marihuanan tai ainakin lääkemarihuanan laillistamisesta on tiedossa ensi vuonna monissa osavaltioissa.

Tuoreessa gallupkyselyssä 58 prosenttia yhdysvaltalaisista kannatti marihuanan laillistamista, AFP kertoo. Kymmenen vuotta sitten vastaava luku oli 36 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat