Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pappi siunasi satoja lemmikkejä Belgiassa – karvaturrit osasivat olla kirkossa hiljaa

Ulkomaat
 
Pappi siunasi satoja hiljaisia eläimiä Belgiassa
Pappi siunasi satoja hiljaisia eläimiä Belgiassa
Belgian Saint-Hubertissa juhlittiin metsästäjien ja ratsastajien suojelupyhimyksen päivää siten, että kaupunkilaiset saivat tuoda lemmikkinsä siunattavaksi kirkolle. Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuva: Reuters.

Harvoin näkee näin hartaasti käyttäytyviä eläimiä: koiratkin olivat haukkumatta, kun heidät tuotiin siunattavaksi belgialaiseen kirkkoon tiistaina.

Saint-Hubertin kaupungissa vietettiin Pyhän Hubertuksen muistopäivää. Hubertus on metsästäjien ja ratsastajien suojeluspyhimys, ja perinteen mukaan eläimet siunataan marraskuun alussa. Tämä tarkoitti sitä, että lähiseutujen asukkaat rahtasivat karvaturrinsa kirkkoon.

”Vaikka sisällä oli paljon koiria, siellä oli täysin hiljaista. Ei haukkumista ollenkaan. Olin todella vaikuttunut, sillä kun menen koiran kanssa kouluun, se haukkuu metelin keskellä”, sanoi kultaisennoutajansa kanssa tullut Liesbeth Lokere uutistoimisto Reutersille.

Hänen koiransa osallistuu etsintä- ja pelastusoperaatioihin. Tästä syystä hän halusi kuulla papin aamenen. Liesbeth uskoo, että se pitää eläimen hyväkuntoisena ympäri vuoden tapahtuvissa pelastushommissa.

Pitkä perinne on ollut hiipumaan päin Saint-Hubertissa, mutta tiistaina paikalle saapui yllättävän paljon väkeä hyvän sään takia. Uutistoimistoraporttien mukaan kirkolle tuotiin myös hevosia siunattavaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat