Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA: Teemme Syyriassa yhteistyötä Venäjän kanssa

Ulkomaat
 
HS–AFP
Brendan Smialowski / Reuters
Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry (oik.) tapasi viime viikolla Wienissä Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin. Läsnä oli myös YK:n Syyrian-lähettiläs Staffan de Mistura (vas.), jonka kanssa Lavrovin on määrä tavata keskiviikkona.
Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry (oik.) tapasi viime viikolla Wienissä Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin. Läsnä oli myös YK:n Syyrian-lähettiläs Staffan de Mistura (vas.), jonka kanssa Lavrovin on määrä tavata keskiviikkona. Kuva: Brendan Smialowski / Reuters

Yhdysvallat kertoo toimivansa nyt Syyriassa yhteistyössä Venäjän ilmavoimien kanssa sodan lopettamiseksi.

Venäjä ilmoitti tiistaina sotilaskoneidensa pommittaneen 24:ää kohdetta, joiden koordinaatit oli saatu ”opposition edustajilta”. Venäjän armeijan edustaja Andrei Kartapolov ei täsmentänyt, mistä osapuolista on kyse.

Joitain tunteja myöhemmin Yhdysvaltain puolustusministeriö tiedotti hävittäjälentäjiensä olevan suorassa yhteydessä venäläisiin lentäjiin Syyrian ilmatilassa. Ministeriön mukaan maat testaavat uutta strategiaa, jolla estetään maiden joukkojen ajautuminen mahdolliseen konfliktiin.

Yhdysvallat ja Venäjä ovat jo aiemmin tehneet sopimuksen, jonka mukaan maiden hävittäjät pyrkivät pysyttelemään etäällä toisistaan.

Yhdysvaltojen johtama liittouma on pommittanut terroristijärjestö Isisiä Syyriassa joulukuusta 2014. Venäjä taas aloitti syyskuussa ilmaiskut, joiden on väitetty tukevan Syyrian itsevaltaisen presidentin Bashar al-Assadin eikä maan opposition joukkoja.

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin on määrä tavata keskiviikkona YK:n Syyrian-lähettiläs Staffan de Mistura Moskovassa.

Videografiikka näyttää, kuka tukee ketä Syyriassa
Videografiikka näyttää, kuka tukee ketä Syyriassa
Syyrian sotaan haetaan taas neuvotteluratkaisua. Suurvallat jakautuvat kahteen leiriin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat