Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jeb Bush tölväisi presidenttipelin toista ehdokasta – ja suututti ranskalaiset

”Onko senaatissa ranskalainen työviikko?” Bush kysyi laiskana pitämältään Marco Rubiolta.

Ulkomaat
 
BRIAN FRANK / Reuters
Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Jeb Bush sai oppia ranskalaisten työetiikasta kantapään kautta.
Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Jeb Bush sai oppia ranskalaisten työetiikasta kantapään kautta. Kuva: BRIAN FRANK / Reuters

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi Yhdysvalloissa pyrkivä Jeb Bush sai tuta vertauskuvien vaarat, kun hän tuli suututtaneeksi koko joukon ranskalaisia, kertoo Time-lehti.

Viime viikolla Bush arvosteli väittelyssä toista republikaanien ehdokkaaksi pyrkijää, Floridan senaattoria Marco Rubiota, jonka äänestysaktiivisuus senaatissa on Bushin mukaan jättänyt toivomisen varaa.

”Onko senaatissa ranskalainen työviikko?” Bush kysyi ja kehotti Rubiota jättämään paikkansa senaatissa.

Vihjaus ei suoranaisesti riemastuttanut Ranskan Yhdysvaltain-lähettilästä Gérard Araudia. Hän kommentoi verkkopalvelu Twitterissä happaman oloisesti, että ranskalaisten keskimääräinen työviikko on 39,6 tuntia, kun esimerkiksi saksalaisten on 39,2.

”Vaalikampanjat tarjoavat missä tahansa maassa tilaisuuden monenlaisiin korkealentoisiin pötypuheisiin. Olkaamme suopeampia.”

Bushin kampanjapäällikkö Tim Miller taas kertoi, että hänen sähköpostikansionsa oli letkautuksen jälkeen ”täyttynyt ranskalaisista journalisteista”.

Tiistaina Bush oli liikkeellä sovittelevana. Kampanjoidessaan New Hampshiressa hän myönsi olleensa väärässä ranskalaisten työetiikasta.

”Tein todella karhunpalveluksen ranskalaisille”, Bush sanoi katuvan oloisena mutta hyväntuulisena. ”Tiedän nyt, että ranskalaisten työviikko on itse asiassa pitempi kuin saksalaisten.”

Keskiviikkona myös lähettiläs Araud oli leppynyt. Hän kirjoitti Twitterissä: ”Kaikki on unohdettu ja anteeksi annettu. Errare humanum...”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat