Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin lentoliikenne seisoi aurinkomyrskyn aiheuttaman tutkaongelman vuoksi

Ulkomaat
 
TT News Agency / Reuters
Matkustajakoneita Arlandan lentokentällä maaliskuussa.
Matkustajakoneita Arlandan lentokentällä maaliskuussa. Kuva: TT News Agency / Reuters

Lentoliikenne seisoi noin tunnin ajan Etelä-Ruotsissa tutkaongelmien vuoksi. Lentoliikenne käynnistyi seisahduksen jälkeen noin kello 18 Suomen aikaa. Lentoliikenne Ruotsista Suomeen kuitenkin myöhästelee keskiviikkoiltana.

Syynä tutkaongelmiin oli aurinkomyrsky, kertoo Ruotsin lentokenttäviranomainen Swedavia.

Aurinkomyrsky vaurioitti lennonjohdon tutkajärjestelmiä niin, että lentokoneet eivät näkyneet tutkajärjestelmien ruuduilla. Tutkajärjestelmä käynnistettiin uudelleen, kertoo Ruotsin ilmailulaitoksen tiedottaja Per Fröberg Aftonbladet-lehdelle.

Tutkaongelma vaikuttaa keskiviikkona Ruotsin keskeisimpiin lentokenttiin kuten Tukholman Arlandan ja Bromman lentokentttiin sekä Göteborgin Landvetterin kentän lentoihin.

Lentokenttäyhtiö Finavian mukaan Ruotsin tutkaongelmat eivät olleet iltakuuden aikaan peruneet Ruotsista Suomeen tulevia tai Suomesta Ruotsiin lähteviä lentoja, mutta lentoja on lähtenyt esimerkiksi Arlandasta hieman myöhässä.

Aurinkomyrsky on voimakas hiukkaspurkaus Auringosta. Maan ilmakehään osuessaan se saa aikaan esimerkiksi revontulia, mutta aurinkomyrskyt voivat aiheuttaa myös sähköhäiriöitä.

”Kyse on erittäin harvinaisesta ilmiöstä”, sanoo Ruotsin ilmailulaitoksen tiedottaja Ulf Wallin TT:lle.

Ruotsin ilmavoimien tutkajärjestelmässä ei ole ollut häiriöitä, sillä se on erillinen muusta ilmailun tutkajärjestelmästä, kertoo Ruotsin puolustusvoimien tiedotusvastaava Johannes Hellqvist Aftonbladetille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat