Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän kansallismielisen oikeiston marssi kuihtui kasaan

Ulkomaat
 
Venäjän kansallismielinen oikeisto marssi Moskovassa.
Venäjän kansallismielinen oikeisto marssi Moskovassa.
Venäjällä vietettiin keskiviikkona Kansallisen yhtenäisyyden päivää, joka keksittiin Neuvostoliiton romahduksen jälkeen korvaamaan marraskuista lokakuun vallankumouksen vuosipäivää. Viime vuosina kansallismielinen laitaoikeisto on pyrkinyt omimaan juhlaa itselleen, mutta nationalistien suosio näyttää ainakin Moskovan keskiviikkoisen mielenosoituksen perusteella olevan laskusuunnassa. Toimittaja: Pekka Hakala, kuvaus: Arthur Bondar, leikkaus: Kristiina Marttinen

Venäjän kansallisen yhtenäisyyden päivän itselleen omineella kansallismielisellä oikeistolla näyttää menevän tällä hetkellä melko huonosti.

Oikeisto-opposition Venäläinen marssi kokosi Moskovan Ljubinon lähiöön keskiviikkona vain muutama sata ihmistä, kun heitä vielä viime vuonna oli lähes 3 000. Viime vuoden osallistujamääräkin oli pienempi kuin aiemmin. Viralliset yhtenäisyyden päivän juhlallisuudet Moskovan keskustassa sujuivat normaaliin tapaan.

Kansallismielisten Venäläiseen marssiin alun perin liittyneet muukalaisvihamieliset piirteet loistivat tänä vuonna Moskovassa poissaolollaan. Kirjavaa joukkoa yhdisti lähinnä panslavismi: monet vaativat vähintään Venäjän, Ukrainan ja Valko-Venäjän yhteistä valtakuntaa.

Mielenosoittajajoukosta kajahti jopa Ukrainan kansallislaulu, ja eri ryhmien ja Romanovien hallitsijasuvun lippujen lisäksi mielenosoituksessa liehuivat myös Valko-Venäjän ja Ukrainan liput.

"Tämä minun lippuni ei itse asiassa ole Ukrainan lippu, vaikka sellainenkin meiltä löytyy", slaavien yhtenäisyyttä vaatineessa ryhmässä marssinut Jelizaveta Krylova sanoi sinikeltainen lippu kädessään. "Tämä on slaavien valtakunnan lippu."

Krylovan mukaan mielenosoittajat puolustavat rauhaa ja rakkautta kaikkien slaavikansojen kesken.

”Meillä on yhteinen kieli ja yhteinen kulttuuri, meidän on oltava yhtenäisiä. Imperialismiksi sellaista ei voi sanoa, ryhmämme on täysin epäpoliittinen emmekä vastusta mitään vallanpitäjiä, vastustamme veljesmurhaa", hän sanoi.

Venäläisen marssin peruskalustoon kuuluva Taipumattomien kolonna oli mukana kymmenien marssijoiden voimalla. Ryhmä sanoutui jo vuosi sitten irti Etelä- ja Itä-Ukrainan muodostamasta "Novorossijasta" haaveilevista nationalisteista, koska se pitää heidän tavoitteitaan liian vaatimattomina: oikea tavoite "taipumattomien" mielestä on yhtenäinen Kiovan Venäjä.

"Siellä, missä on venäläistä henkeä ja venäläistä vastarintaa, siellä on myös venäläistä taipumattomuutta", ryhmän edustaja Jevgeni Smirnov julisti. "Meikäläisiä on niin Ukrainassa kuin Euroopassakin, ja me tuemme sellaista Eurooppaa, joka nousee monikulttuurisuutta ja suvaitsevaisuutta vastaan!" Ensimmäinen vihollinen ei Smirnovin mukaan ole Länsi-Euroopan suvaitsevaisto vaan Venäjän nykyiset vallanpitäjät.

"Ensimmäinen tavoite on palauttaa Venäjälle sen oma valtiollisuus, palauttaa varastettu. Imperiumista voidaan puhua sitten, kun valta on palautettu venäläisille, ja se on tehtävä täällä, Venäjällä ja Moskovassa. Täällä ratkaistaan venäläisen maailman, valkoisen Euroopan ja valkoisen sivilisaation kohtalo."

Marssiin osallistunut Anastasija Menikova kertoi vastustavansa vallanpitäjiä. "Vastustavat monet muutkin, mutta uskon, että tämä väki saa jotakin aikaan."

Mielenosoittaja vaatii Eurooppaa nousemaan monikulttuurisuutta ja suivaitsevasuutta vastaan.
Arthur Bondar
Oikeisto-opposition Venäläiselle marssille osallistui vain muutama sata ihmistä, kun heitä aiempina vuosina on ollut tuhansia.
Oikeisto-opposition Venäläiselle marssille osallistui vain muutama sata ihmistä, kun heitä aiempina vuosina on ollut tuhansia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat