Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

CNN:n tiedustelulähde epäilee: Isisin pommi pudotti venäläiskoneen Siinailla

Ulkomaat
 
Britannia: Pommi yhä todennäköisempi syy lentoturmaan
Britannia: Pommi yhä todennäköisempi syy lentoturmaan
Britannian turvallisuusviranomaisten mukaan pommi-isku näyttää olevan entistä todennäköisempi syy Egyptissä sattuneeseen venäläiskoneen maahansyöksyyn. Britannia on keskeyttänyt lentoliikenteen Sharm el-Sheikhiin ja takaisin, kunnes lentokentän turvallisuutta saadaan parannettua. Toimittaja ja leikkaus: Heidi Asplund, kuvaus: Reuters.

Yhdysvallat ja Britannia epäilevät, että Siinailla lauantaina pudonneen venäläiskoneen pudotti pommi. Yhdysvaltain tiedustelupalvelu epäilee pommin asettajaksi terroristijärjestö Isisiä tai sen sisarjärjestöä, kertoo uutiskanava CNN.

CNN:n lähteen tietoja ei ole virallisesti vahvistettu.

Uutistoimisto AP siteerasi myöhään keskiviikkona viranomaislähteitä, joiden mukaan telekuuntelutiedot kytkisivät Isisin venäläiskoneen putoamiseen.

Britannian ulkoministeri Philip Hammond sanoi illalla, että koneen putoamisen aiheutti mitä todennäköisimmin koneen sisällä ollut pommi, uutistoimisto Reuters kertoo.

Hammond ilmoitti myös, että Britannia keskeyttää lennot Egyptin Sharm el-Sheikhin lomakohteen ja Britannian välillä. Britannian hallitus on myös lähettänyt Sharm el-Sheikhiin omat turvallisuusasiantuntijansa, jotka tarkistavat kaikki Britanniaan lähtevät lentokoneet.

Myös Egyptin viranomaiset pitävät venäläiskoneen mustasta laatikosta saatujen tietojen perusteella koneen putoamisen mahdollisena syynä räjähdystä.

Viranomaiset analysoivat nyt esimerkiksi putoamispaikan hiekkaa saadakseen selville, aiheuttiko putoamisen pommi, kertoi uutistoimisto Reuters.

Venäläinen ilmailulähde kertoi keskiviikkona, että koneen putoamisen tutkinnassa on kaksi linjaa. Toinen on se, että jokin koneen sisälle lastattu räjähti, toinen on tekninen vika. ”Lentokone ei voi vain hajota ilmassa – sen on aiheuttanut jokin. Raketti on epätodennäköinen, sillä siitä ei ole merkkejä”, lähde sanoi Reutersin mukaan.

Egyptin siviili-ilmailusta vastaava ministeriö on brittilehti The Guardianin mukaan tiedottanut keskiviikkona, että mustan laatikon analysointi vaatii paljon työtä, koska koneen ohjaamossa olleiden nauhoituslaitteiden tallenteet ovat osin tuhoutuneet.

Britannian pääministerin tiedottaja perustelee Britannian yleisradiolle BBC:lle Egyptin-lomalentoja perumista sillä, että venäläiskoneen putoamisesta on saatu lisätietoja. Pääministerin kanslia ilmoitti lentojen perumisesta sen jälkeen kun pääministeri David Cameron oli tavannut Lontoossa Egyptin presidentin Abdel Fatah al-Sisin.

”Haluamme korostaa, että kyse on varokeinosta, ja teemme tässä asiassa tiivistä yhteistyötä lentoyhtiöiden kanssa”, pääministerin tiedottaja sanoi BBC:lle.

Venäläinen lomalento oli matkalla Sharm el-Sheikhistä Pietariin, kun kone syöksyi lähes matkakorkeudestaan maahan vain vajaat 20 minuuttia lähtönsä jälkeen. Kaikki koneessa olleet 224 ihmistä kuolivat.

Brittituristeja on Sharm el-Sheikhissä parhaillaan noin 20 000, kertoo The Guardian.

Britit ovat toiseksi suurin matkailijoiden ryhmä Egyptin Punaisen meren turistikohteissa. Egyptin turismille pommiepäilyn mahdollinen vahvistuminen olisi kova isku.

HSTV-keskustelu: Voiko Syyrian sotaa ratkaista?
HSTV-keskustelu: Voiko Syyrian sotaa ratkaista?
Syyriassa on taisteltu yli neljä vuotta. Neljännesmiljoona syy¬rialaista on menettänyt henkensä ja noin yhdeksän miljoonaa on joutunut jättämään kotinsa. Samalla suurvaltojen välit kuumenevat ja Isis pitää pintansa. Onko rauha ylipäätään mahdollinen? Kysymyksiin vastaavat Maanpuolustuskorkeakoulun strate¬gian opettaja, Juha Kukkola, rauhanvälitysjärjestö CMI:n Lähi-itä-asiantuntija Ilkka Uusitalo sekä HS:n ulkomaantoimittajat Jukka Huusko ja Petja Pelli.
Mohamed Abd El Ghany / Reuters
Lauantaina Pohjois-Siinailla pudonneen venäläiskoneen jäänteitä. Lomalento oli matkalla Egyptin Sharm el-Sheikhistä Pietariin.
Lauantaina Pohjois-Siinailla pudonneen venäläiskoneen jäänteitä. Lomalento oli matkalla Egyptin Sharm el-Sheikhistä Pietariin.
Näin Siinaille pudonnut matkustajalento eteni
Näin Siinaille pudonnut matkustajalento eteni
Venäjälle matkalla ollut matkustajalentokone putosi Egyptin Siinailla. Sen kyydissä oli 217 matkustajaa ja 7 miehistön jäsentä. Grafiikka: Uolevi Holmberg, musiikki: "Lost Time" Kevin MacLeod (incompetech.com).
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat