Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisit uhkaavat Tarantinoa boikotilla

Ulkomaat
 

Amerikkalaispoliisit ajavat boikottia elokuvaohjaaja Quentin Tarantinoa vastaan. Poliisit ovat raivostuneet Tarantinon kriittisistä kommenteista poliisiväkivaltaa vastaan.

New Yorkissa lokakuun lopulla pidetyssä poliisiväkivaltaa vastustavassa mielenosoituksessa Tarantino arvosteli poliiseja suorin sanoin.

”Olen ihminen, jolla on omatunto. Kun näen murhan, en voi seistä sivussa. Minun on kutsuttava murhattua murhatuksi ja murhaajaa murhaajaksi”, Tarantino sanoi.

Yhdysvalloissa on tapahtunut viime aikoina useita tapauksia, joissa poliisi on tappanut aseettoman mustan miehen. Esimerkiksi Michael Brownin, Tamir Ricen, Eric Garnerin ja Freddie Grayn tapaukset ovat nostattaneet kiivaan keskustelun poliisien väkivaltaisuudesta ja väitetystä rasismista.

Ohjaajan mielenosoituksessa esittämät kommentit saivat tuoreeltaan usean suurkaupungin poliisiyhdistykset vaatimaan tämän elokuvien boikottia.

Viime lauantaina kampanjaan yhtyi poliisien kansallinen kattojärjestö, joka edustaa 241 000 poliisia. Järjestö kehotti jäseniään boikotoimaan Quentin Tarantinon elokuvia sekä epäämään ohjaajalta kaiken avun tämän tulevissa elokuvahankkeissa. Tarantino on tunnettu väkivaltaa estetisoivista elokuvistaan, kuten Pulp Fiction, Kill Bill ja vuonna 2012 valmistunut Django Unchained, joka oli poliittisesti latautunut mustan orjan kostofantasia.

Elokuvassa pääosaa esittänyt Jamie Foxx on puolustanut Tarantinon poliisilausuntoja julkisuudessa.

Tarantinon uusin elokuva Hateful Eight on tulossa teattereihin jouluksi. Julkisuudessa on pohdittu viime päivien väittelyn vaikutusta elokuvan menestykseen, sillä amerikkalaiset ovat jakautuneet tiukasti kahteen leiriin poliisiväkivallan suhteen.

Mustat ja kansalaisoikeuksien puolustajat ovat järjestäytyneet Black Lives Matter -liikkeeseen. Poliisit ja poliisien puolustajat ovat puolestaan korostaneet sitä, kuinka vaikeissa ja vaarallisissa oloissa poliisit työtään tekevät ja varoittaneet poliisien arvostelun voivan johtaa rikollisuuden lisääntymiseen.

Tarantino pysyi kohun keskellä pitkään hiljaa, kunnes kommentoi poliisien boikottihankkeita tiistaina Los Angeles Times -lehdessä. Ohjaaja ei pyydellyt puheitaan anteeksi tai vetänyt sanojaan takaisin, mutta korosti, ettei vihaa poliiseja.

”En ole sanonut, että kaikki poliisit ovat murhaajia, enkä ole edes antanut ymmärtää mitään sellaista”, Tarantino sanoi ja syytti poliiseja yrityksestä painostaa hänet hiljaiseksi.

”Sen sijaan, että he keskittyisivät poliisiväkivaltaan, he keskittyvät minuun”, ohjaaja sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat