Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

CNN: Isis iski venäläiseen koneeseen

Ulkomaat
 
Näin Siinaille pudonnut matkustajalento eteni
Näin Siinaille pudonnut matkustajalento eteni
Venäjälle matkalla ollut matkustajalentokone putosi Egyptin Siinailla. Sen kyydissä oli 217 matkustajaa ja 7 miehistön jäsentä. Grafiikka: Uolevi Holmberg, musiikki: "Lost Time" Kevin MacLeod (incompetech.com).

Helsinki/Washington

Yhdysvaltain tiedustelutiedot viittaavat siihen, että venäläisen matkustajakoneen tuhosi Siinain niemimaan yllä todennäköisesti äärijärjestö Isisin tai sen sisarjärjestön koneeseen asettama pommi, kertoi uutiskanava CNN myöhään keskiviikkona Suomen aikaa.

CNN:n tiedustelulähteen mukaan Yhdysvallat oli kiinnittänyt huomiota ylimääräiseen toimintaan Siinain niemimaalla jo ennen koneen tuhoutumista viime lauantaina. Yhdysvallat on myös seurannut terroristijärjestöjen keskinäistä viestittelyä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Yhdysvaltojen viranomaisillä on hyvin vahva näkemys, että lentokoneessa räjähti pommi.

CNN:n lähteen mukaan Yhdysvaltain tiedot eivät ole vielä varmoja. ”Meillä on vahva käsitys siitä, että räjähde olisi sijoitettu matkatavaroihin tai jonnekin muualle lentokoneeseen”, nimettömänä pysyttelevä tiedusteluviranomainen kertoi CNN:lle.

Myös Britannia epäilee pommiräjähdystä koneessa. Britannian ulkoministeri Philip Hammond ilmoitti keskiviikkona, että pommin todennäköisyys on hyvin suuri. Hammond kehotti välttämään kaikkea matkustamista Sharm el-Sheikhin lentokentän kautta.

Britannia keskeytti keskiviikkona kaikki Egyptin Sharm el-Sheikhin lomakohteesta Britanniaan lentävät lennot. Britannian hallitus on myös lähettänyt Sharm el-Sheikhiin omia turvallisuusasiantuntijoita, jotka tarkistavat kaikki Britanniaan lähtevät lentokoneet.

Egyptin presidentti Abdel Fatah al-Sisi vierailee parhaillaan Britanniassa.

Britannian pääministerin kanslia ilmoitti lentojen perumisesta sen jälkeen kun pääministeri David Cameron oli tavannut al-Sisin.

”Kyse on varokeinosta, ja teemme asiassa tiivistä yhteistyötä lentoyhtiöiden kanssa”, pääministerin tiedottaja sanoi.

Brittituristeja on Sharm el-Sheikhissä noin 20 000, kertoi sanomalehti The Guardian.

Egyptin viranomaiset pitävät lentokoneen mustasta laatikosta saatujen tietojen perusteella putoamisen mahdollisena syynä räjähdystä, kertoi uutistoimisto Reuters keskiviikkona.

Venäläinen ilmailualan lähde kertoi Reutersille, että tutkinnassa on kaksi linjaa. Toinen on se, että jokin koneen sisälle lastattu räjähti. Toinen koskee teknistä vikaa.

”Lentokone ei voi vain hajota ilmassa – sen on aiheuttanut jokin. Raketti on epätodennäköinen, sillä siitä ei ole merkkejä”, lähde sanoi.

Egyptin siviili-ilmailusta vastaava ministeriön mukaan koneen mustan laatikon analysointi on vaikeaa, sillä ohjaamon nauhoitteet ovat osin tuhoutuneet.

Venäläinen lomalento oli matkalla Sharm el-Sheikhistä Pietariin, kun kone syöksyi maahan vajaat 20 minuuttia lähtönsä jälkeen. Kaikki koneessa olleet 224 ihmistä kuolivat.

MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters
Tuhoutuneen lentokoneen romua turmapaikalla Siinailla.
Tuhoutuneen lentokoneen romua turmapaikalla Siinailla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat