Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääministerin ero ei tyydyttänyt Romaniassa – yökerhopalosta alkaneet mielenosoitukset jatkuivat

Ulkomaat
 
Reuters
Bukarestissa osoitettiin mieltä hallitusta vastaan keskiviikkoiltana.
Bukarestissa osoitettiin mieltä hallitusta vastaan keskiviikkoiltana. Kuva: Reuters

Romanian pääministerin Victor Pontan eroaminen virastaan ei tyynnyttänyt mielenosoittajia, jotka ovat raivostuneet yli kolmekymmentä ihmistä viime viikonloppuna tappaneesta yökerhopalosta. Kymmenet tuhannet mielenosoittajat valtasivat pääkaupunki Bukarestin kadut torstainvastaisena yönä jo toista päivää peräkkäin.

43-vuotias pääministeri ilmoitti keskiviikkona televisiossa hajottavansa hallituksen sanomalla, että johtajien pitää kantaa vastuu perjantaina Colectiv-yökerhossa tapahtuneesta tragediasta.

32 ihmistä kuoli ja lähes kaksisataa haavoittui hevimetalliyhtyeen tulishown sytytettyä palon yökerhossa, jossa oli vain yksi uloskäynti. Monet uhreista tallautuivat toisten jalkoihin.

”Eroan pääministerin tehtävästä”, Ponta sanoi televisiossa uutistoimisto AFP:n mukaan. ”Toivon, että hallituksen ero tyydyttää ihmisiä, jotka ovat saapuneet kaduille.”

Pääministerin ilmoitus ei estänyt arviolta 30 000 ihmistä saapumasta jälleen kaduille myöhemmin keskiviikkona. Yli kaksikymmentätuhatta ihmistä osoitti mieltään pääkaupungissa Bukarestissa ja kymmenisentuhatta muissa kaupungeissa.

Mielenosoittajat vaativat ”syvällistä muutosta” Bukarestin hallintoon.

”Onneton järjestelmä tappoi ystävämme Colectiv-yökerhossa. Se oli viimeinen korsi, joka katkasi kamelin selän”, sanoi mielenosoitukseen osallistunut muusikko Marius Matache.

Ennen yökerhopaloa Romanian hallitusta on ravistellut lahjuskandaali.

Kolme yökerhon johtajaa pidätettiin maanantaina epäiltynä tapoista. Viranomaisten mukaan turvallisuussääntöjä ei ole noudatettu.

Tapahtumapaikalla ei ollut lupaa järjestää konsertteja tai pyrotekniikkaan liittyviä esityksiä, sisäministeri Raed Arafat sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat