Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trafi: Luottamus lentoliikenteen turvatoimiin uhkaa horjua

UM pitää Egyptin matkustus­suositukset ennallaan pommiepäilystä huolimatta – ”Seuraamme tutkintaa”

Ulkomaat
 
Britannia: Pommi yhä todennäköisempi syy lentoturmaan
Britannia: Pommi yhä todennäköisempi syy lentoturmaan
Britannian turvallisuusviranomaisten mukaan pommi-isku näyttää olevan entistä todennäköisempi syy Egyptissä sattuneeseen venäläiskoneen maahansyöksyyn. Britannia on keskeyttänyt lentoliikenteen Sharm el-Sheikhiin ja takaisin, kunnes lentokentän turvallisuutta saadaan parannettua. Toimittaja ja leikkaus: Heidi Asplund, kuvaus: Reuters.

Ulkoministeriö ei vielä tee uutta matkustussuositusta Egyptiin suuntaaville suomalaisturisteille. Lauantaina Siinailla pudonneen Kogalymavia-yhtiön venäläiskoneen onnettomuustutkinta voi kuitenkin tuoda muutoksia. Lomalento oli matkalla Egyptin Sharm el-Sheikhistä Pietariin.

”Välittömiä muutoksia emme ole tekemässä matkustussuosituksiin. Seuraamme pohjoismaiden kollegoiden kanssa, miten tutkinta etenee”, kertoo edustuston päällikön sijainen Petri Hautaniemi Suomen Egyptin suurlähetystöstä.

Uutiskanava CNN:n mukaan Yhdysvallat ja Britannia epäilevät, että venäläiskoneen olisi pudottanut pommi. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu arvioi HS:n haastattelussa, että matkustajien luottamus lentoliikenteen turvatoimiin horjuu, jos keskiviikon tiedot venäläiskoneeseen asetetusta pommista saavat vahvistuksen.

Uutistoimisto Rian saamien tietojen mukaan venäläinen Kogalymavia aikoo lopettaa toistaiseksi kaikki turmakonetyypillä, Airbus A321-koneella, tehtävät lennot.

Suurlähetystön tuoreimmassa viime viikolla julkaistussa matkustussuosituksessa suomalaisia turisteja kehotetaan välttämään Siinain niemimaan levottomia pohjoisosia. Tämä varoitus on Hautaniemen mukaan ollut voimassa jo pitkään.

Etelä-Siinain turistikohteisiin kuten Sharm el-Sheikhiin, Dahabiin, Nuweibaan ja Pyhän Katariinan luostariin matkaavia suurlähetystö kehottaa käyttämään luotettavia matkanjärjestäjiä ja liikkumaan päiväsaikaan. Sharm el-Sheikhiin lähetystö suosittaa matkustamaan lentoteitse.

”Maateitse Sharm el-Sheikiin ei pidä matkustaa, koska alue on epävakaa”, Hautaniemi sanoo.

Lähetystö muuttaa suositustaan sen mukaan, mitä lentoturmaa tutkivat viranomaiset saavat selville.

Egyptin rantakohteissa Hurghadassa ja Marsa Alamissa turvallisuustilanne on lähetystön arvion mukaan pysynyt vakaana. Nämä kohteet eivät sijaitse Siinailla, vaan Punaisen meren Afrikan puoleisella rannalla.

Matkatoimisto Finnmatkoilla on yhteensä 300 suomalaisturistia Hurghadassa ja Marsa Alamissa. Finnmatkojen emoyhtiö TUI ei järjestä matkoja Sharm el Sheikhiin.

”TUI on myös ohjeistanut jo kuukausia sitten, ettei yhtiön koneilla lennetä Siinain yli”, kertoo TUI:n pohjoismaiden viestintäpäällikkö Matias Bergendahl.

Bergendahlin mukaan TUI ei ole tekemässä muutoksia Hurghadan tai Marsa Alamin matkajärjestelyihin. Kaikki matkanjärjestäjät odottavat kuitenkin tarkempia tietoja venäläiskoneen tutkinnasta.

”Paikan päällä olevilta suomalaisturisteilta ei ole tullut kielteistä palautetta. Käsityksemme mukaan he rentoutuvat ja nauttivat lomastaan”, Bergendahl sanoo.

TUI omistaa kahdeksan lentoyhtiötä Euroopassa muun muassa ruotsalaisen TUIfly Nordicin.

Finnairilla ei ole suoria lentoja Egyptiin. Finnair ja lukuisat muut lentoyhtiöt ovat viikon aikana ilmoittaneet välttävänsä lentoja Siinain yli.

MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters
Turisteja Sharm el-Sheikhistä Pietariin kuljettaneen lentokoneen jäännöksiä Pohjois-Egyptissä.
Turisteja Sharm el-Sheikhistä Pietariin kuljettaneen lentokoneen jäännöksiä Pohjois-Egyptissä.
Näin Siinaille pudonnut matkustajalento eteni
Näin Siinaille pudonnut matkustajalento eteni
Venäjälle matkalla ollut matkustajalentokone putosi Egyptin Siinailla. Sen kyydissä oli 217 matkustajaa ja 7 miehistön jäsentä. Grafiikka: Uolevi Holmberg, musiikki: "Lost Time" Kevin MacLeod (incompetech.com).
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat