Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

11 000 krokotiilia jäi ilman ruokaa, kun Yhdysvallat jäädytti omistajien varat

Ulkomaat
 
HS–AFP
CARLOS JASSO / Reuters
Krokotiileille maistuu muun muassa kananliha.
Krokotiileille maistuu muun muassa kananliha. Kuva: CARLOS JASSO / Reuters

Lähes 11 000 krokotiilia jäi nälkäiseksi, kun Yhdysvallat jäädytti niiden hondurasilaisten omistajien varat huumekauppaan liittyvien rahanpesuepäilyjen vuoksi.

Hondurasissa sijaitsevan krokotiilifarmin eläimet ehtivät olla ilman ruokaa melkein kuukauden. Noin 40 krokotiilia kuoli nälkään, ennen kuin eläimille toimitettiin tällä viikolla yrityslahjoituksena saatuja naudansisälmyksiä.

Cocodrilos Continental -farmi kuuluu vaikutusvaltaiselle Rosenthalin perheelle, jonka kolmea jäsentä syytetään Yhdysvalloissa huumekaupasta. Rosenthalin jäsenten omistama Grupo Continental on Hondurasin merkittävimpiin kuuluva liikerypäs.

Lokakuussa Yhdysvallat ilmoitti epäilevänsä sen 79-vuotiasta patriarkkaa, pankkipohatta Jaime Rosenthalia, hänen poikaansa Yani Rosenthalia ja veljenpoikaa Yankel Rosenthalia rahanpesusta ja huumekaupasta.

Syytökset ovat järisyttäneet Hondurasin eliittiä. Rosenthalit ovat olleet tärkeässä roolissa maan politiikassa. Jaime Rosenthal toimi maan varapresidenttinä 1980-luvulla, ja hänen poikansa on entinen ministeri.

Suvun omistama krokotiilitila perustettiin krokotiilinlihan ja -nahan kasvattamiseksi vientitarkoituksiin sekä lajin elinvoimaisuuden vaalimiseksi. Krokotiilitilalla on myös seitsemän leijonaa, jotka nekin olivat nääntymässä nälkään.

Viranomaiset toimittivat tilalle yli tuhat kiloa kananlihaa jo viime viikolla, mutta työntekijät kieltäytyivät syöttämästä niitä eläimille. Näin he yrittivät painostaa saadakseen palkkasaatavansa. Työntekijöiden palkat ovat olleet maksamatta siitä asti, kun omistajien varat jäädytettiin.

Viranomaiset yrittävät luoda hätäsuunnitelmaa eläimistä huolehtimiseksi, kunnes niiden varalle löydetään pysyvämpi ratkaisu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat