Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin maahanmuuttoministeri varoittaa: Ruotsi ei enää voi taata kaikille tulijoille majapaikkoja

Ulkomaat
 
Ruotsin maahanmuuttoministeri Morgan Johansson.
Ruotsin maahanmuuttoministeri Morgan Johansson.

Ruotsissa turvapaikanhakijoiden asumistilanne on kärjistynyt, ja hallitus varoittaa nyt, ettei kaikille tulijoille voida enää taata asuinsijaa.

”Ne, jotka tulevat rajallemme saattavat saada kuulla, ettemme voi järjestää asuinsijaa. Silloin heidän on mietittävä joko asunnon järjestämistä itse tai palaamista Tanskaan tai Saksaan”, maahanmuuttoministeri Morgan Johansson sanoi torstaina uutistoimisto TT:n mukaan.

Ruotsiin tulee tällä hetkellä noin 1 500 turvapaikanhakijaa päivässä. Maahanmuuttovirasto odottaa määrän kasvavan lähipäivinä, sillä tilanne Saksassa on käynyt tukalaksi. Viraston mukaan noin 40 000 ihmistä asuu tällä hetkellä teltoissa Saksassa, ja suuri määrä tulijoita odottaa Rostockissa matkaa Ruotsiin.

Virasto vetosi torstaina kuntiin, että se tarvitsee akuutisti 20 000 hätämajoituspaikkaa lisää, esimerkiksi urheiluhalleissa tai muissa tyhjissä tiloissa.

Johanssonin mukaan Saksasta pohjoiseen suuntaavien kannattaisi miettiä tarkkaan Ruotsiin tuloa. Hän toivoo, että varoituksella asumispaikkojen vähäisyydestä on tehoa.

”Emme selviä tästä miten pitkään tahansa. Siksi toivon, että tällä on hillitsevä vaikutus”, hän sanoi TT:n mukaan.

Oikaisu: Jutussa kerrottiin aiemmin, että Ruotsin maahanmuuttoviraston mukaan Saksassa teltoissa asuisi 4 000 ihmistä. Viraston kertoma luku on 40 000.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat