Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläisvirasto kehottaa keskeyttämään Boeing 737 -koneiden käytön

Ulkomaat
 
VALENTYN OGIRENKO / Reuters
Venäläisen Transaeron Boeing 737 matkustajakone.
Venäläisen Transaeron Boeing 737 matkustajakone. Kuva: VALENTYN OGIRENKO / Reuters

Ilmailuturmia tutkiva venäläisvirasto kehotti torstaina keskeyttämään Boeing 737 -lentokoneiden käytön Venäjällä vedoten koneiden ”vakaviin puutteisiin”, uutistoimisto AFP kertoo.

Venäjän Kansainvälinen ilmailukomitea (MAK) sanoi että sen täytyi ”mitätöidä kaikki sertifikaatit” jotka on annettu Boeing 737 -tyypin lentokoneille kunnes Yhdysvaltojen ja Venäjän viranomaiset vahvistavat ”koneiden olevan kunnossa, joka varmistaa niiden turvallisen käytön”.

Kehotus tuli 737 -mallin koneita laajalti käyttävälle ilmailualalle täytenä yllätyksenä, ja lentoyhtiöt yrittivät selvittää, minkälainen vaikutus kehotuksella olisi.

Kaikkien lentoyhtiöiden edustajat on kutsuttu kokoukseen asian tiimoilta perjantaina, kertoi eräs venäläinen 737 -mallia käyttävä lentoliikenteen harjoittaja AFP:lle. Lähteen mukaan yhtiön Boeing 737 -koneet lentävät toistaiseksi edelleen tavanomaisia reittejään.

”Tätä ei ole tapahtunut koskaan ennen. Yleensä ne mitätöivät vain yhden lentoyhtiön todistuksen”, lähde kertoi.

Useilla entisen Neuvostoliiton alueilla lento-onnettomuuksien tutkimuksia johtava MAK sanoi kirjeessään Yhdysvaltojen ja Venäjän ilma-alan viranomaisille, että se oli pyytänyt Yhdysvaltain lentoliikenneviranomaisia tarkistamaan Boeing 737 -koneen korkeusohjausjärjestelmän, mutta ei saanut riittävää vastausta.

Venäläisen Tatarstan Airlinesin omistama Boeing 737 syöksyi maahan Kazanissa marraskuun 17. päivä vuonna 2013, surmaten 50 matkustajaa sekä lentokoneen miehistön.

MAK kertoi viimeisimmässä tutkimuksesta kertovassa päivityksessään, että sen tekninen komitea tutki korkeusvalvontajärjestelmää, ja totesi, ettei järjestelmäviasta ollut näyttöä.

Tapaus ei näytä olevan yhteydessä lauantaina Egyptissä tapahtuneeseen Airbus A321:n tapaturmaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat