Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä lähetti Syyriaan ohjusjärjestelmiä

Ulkomaat
 
HS–AFP
Ministry of Defence of the Russian Federation
Kuvakaappaus Venäjän puolustusministeriön ilmaiskuista julkistamasta kuvamateriaalista.
Kuvakaappaus Venäjän puolustusministeriön ilmaiskuista julkistamasta kuvamateriaalista. Kuva: Ministry of Defence of the Russian Federation

Venäjä on lähettänyt ilmatorjuntaohjusjärjestelmiä Syyriaan ilmaiskujensa tueksi, ilmavoimien komentaja Viktor Bondarev sanoi torstaina Komsomolskaja Pravdassa julkaistussa haastattelussa.

Hän sanoi Venäjän tehneen päätöksen ohjusjärjestelmien lähettämisestä, koska ”otamme huomioon kaikki mahdolliset uhat”.

”Kuvitellaanpa, että sotilaskone siepataan ja viedään naapurimaahan ja meihin kohdistetaan ilmaiskuja. Meidän täytyy olla valmiina tällaista varten”, hän sanoi.

Bondarevin mukaan Venäjällä on yli 50 lentokonetta ja helikopteria Syyriassa, ”täsmälleen sen verran kuin tarvitsemme. Tällä hetkellä emme tarvitse enempää.”

Yhdysvallat puolestaan syytti keskiviikkona Venäjää siitä, että sen tekemät ilmaiskut ovat pahentaneet Syyrian tilannetta. Samalla Venäjää syytettiin jälleen Syyrian itsevaltaisen presidentin Bashar al-Assadin aseman pönkittämisestä.

”Venäjän sotilaallinen väliintulo on vaarallisesti vaikeuttanut jo valmiiksi monimutkaista tilannetta”, arvioi Lähi-idän-suhteisiin keskittynyt Yhdysvaltain varaulkoministeri Anne Patterson puhuessaan maan edustajainhuoneen ulkosuhteiden komitealle, kun al-Assadin joukot olivat juuri vallanneet takaisin päätien Aleppon kaupunkiin.

Pattersonin mukaan Venäjä on väittänyt iskujensa kohdistuvan terroristeihin mutta 85–90 prosenttia niistä on kohdistunut maan oppositioon ja tappanut myös siviilejä.

Venäjä on ollut osallisena Syyrian sodassa syyskuusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat