Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meksikon oikeus myönsi poikkeusluvan marihuanaan – presidentti kumoaa laajemman hyväksynnän

Ulkomaat
 
HS–AFP

Meksikossa on myönnetty poikkeuslupa marihuanan viihdekäyttöön. Maan korkein oikeus linjasi keskiviikkona, että kannabista henkilökohtaiseen käyttöön ajavan Smart-yhteisön neljä edustajaa saa kasvattaa ja polttaa sitä. Lupaa ei kuitenkaan myönnetty myymiseen.

Päätös syntyi äänin 4–1. Tuomari Arturo Zaldívar sanoi Meksikon kannabiskiellon olevan äärimmäinen ja suhteeton toimenpide.

Smart-yhteisö toivoo, että korkeimman oikeuden päätös saa maan kongressin pohtimaan marihuanan laillistamista. Järjestön mukaan tämä voisi riisua valtaa maan huumekartelleilta ja myös vähentää niiden hallitsematonta väkivaltaa.

Kannabiksen laillistamista vastustanut Meksikon presidentti Enrique Peña Nieto kertoi hallintonsa kunnioittavan päätöstä. Hän muistutti, että päätös koskee vain neljää ihmistä eikä tarkoita laajempaa hyväksymistä, mutta myönsi nyt olevan aiheellista keskustella laajemmin marihuanan käytön sääntelystä.

Erikoiseksi tapauksen tekee se, etteivät Smartin jäsenet tiettävästi edes aio kasvattaa ja polttaa kannabista.

”Tämä ei ole meille neljälle”, kertoi yhteisön jäsen Torres Landa AFP:lle. Hänen mukaansa tavoitteena on ”rikkoa” hallituksen marihuanakielto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat