Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amerikkalaiset ja kiinalaiset vähiten huolissaan ilmastonmuutoksesta

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Mikko Paakkanen HS
Pekingin kakkoskehätie on täynnä autoja lähes aamusta iltaan.
Pekingin kakkoskehätie on täynnä autoja lähes aamusta iltaan. Kuva: Mikko Paakkanen HS

Yhdysvallat ja Kiina ovat maailman suurimpia saastuttajia, mutta maiden asukkaat ovat vähiten huolissaan ilmastonmuutoksen vahingoista, kertoi kansainvälinen tutkimus torstaina AFP:n mukaan.

Amerikkalaisen tutkimuskeskuksen Pew Research Centerin mukaan vain 18 prosenttia Kiinassa haastatelluista arvioi ilmastonmuutoksen hyvin vakavaksi ongelmaksi ja 15 prosenttia oli hyvin huolissaan siitä, että ilmastonmuutos vahingoittaisi heitä henkilökohtaisesti.

Yhdysvalloissa 45 prosenttia arvioi ilmastonmuutoksen hyvin vakavaksi ja 33 prosenttia oli huolissaan siitä, että ilmastonmuutos vahingoittaisi heitä henkilökohtaisesti.

Sen sijaan maailmanlaajuisen yksimielisyyden mukaan ilmastonmuutos on akuutti ongelma, etenkin nyt, kun Pariisissa joulukuussa pidettävät ilmastoneuvottelut ovat edessä.

”Kaikkien 40 haastatellun maan enemmistön mukaan ilmastonmuutos on vakava ongelma. Maailmanlaajuinen mediaani 54 prosenttia arvioi ilmastonmuutoksen erittäin vakavaksi ongelmaksi”, tutkimuksessa todettiin AFP:n mukaan.

”Lisäksi mediaani 78 prosenttia kannattaa ideaa, että heidän maansa rajoittaa kasvihuonekaasupäästöjä osana Pariisin kansainvälistä sopimusta.”

Maalis-toukokuussa toteutettu tutkimus perustuu 45 435 kasvotusten ja puhelimitse aikuiselle tehtyyn haastatteluun 40 maassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat