Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaivokselta vyörynyt myrkyllinen muta tappoi ainakin 17 Brasiliassa

Ulkomaat
 

Kaivoksen myrkkyjätettä pidätellyt pato murtui ja aiheutti kohtalokkaan mutavyöryn Brasiliassa torstaina. Paksu, punainen ja myrkyllinen muta peitti alleen lähes kokonaisen kylän ja tappoi ainakin 17 ihmistä, viranomaiset kertoivat uutistoimisto AFP:n mukaan.

Lisäksi yli 50 ihmistä loukkaantui onnettomuudessa, joka tapahtui Minas Geraisin osavaltiossa Brasilian kaakkoisosissa. Epävirallisten tietojen mukaan yli 40 ihmistä on yhä kadoksissa.

Televisiokuvassa näkyi useiden satojen metrien pituinen mutavirta, joka oli upottanut alleen taloja ja repinyt kattoja irti. Vyöry oli temmannut mukaansa autoja ja nostanut niitä talojen katoille.

Joidenkin talojen katoille oli kerääntynyt ihmisiä, jotka odottivat kaivosjätevyöryn keskellä pelastajiaan. Osa taloista oli siirtynyt mutavyöryn voimasta satoja metrejä sijoiltaan.

Bento Rodriguesin kylä lähellä patoa oli hautautunut 80-prosenttisesti mudan alle, viranomaiset sanoivat. Kylässä on 600 asukasta, joista suurin osa työskentelee kaivoksessa.

Pelastustöitä vaikeutti se, ettei kylään päässyt maata pitkin.

”Pääsemme lähimmillään noin 500 metrin päähän. Mudan takia emme pääse tätä lähemmäs”, sanoi läheisen Marianan kaupungin pormestari Duarte Junior AFP:lle.

Murtunut pato sijaitsee noin kahden kilometrin päässä kylästä. Patoaltaassa oli kaivosjätettä, johon on sekoittunut metalleja ja kemikaaleja, kertoo uutistoimisto Reuters.

Rautakaivosta pyörittää yhtiö nimeltään Samarco, jonka omistavat kaksi kaivosjättiläistä, brasilialainen Vale ja australialainen BHP Billiton.

Samarco tuottaa noin 30 miljoonaa tonnia rautamalmia vuodessa, mikä on noin kymmenen prosenttia koko maan tuotannosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat