Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outo Ruotsi -sarja vitsailee rakkaan naapurin kummallisuuksille

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Outo Ruotsi: uusi sarja alkaa
Outo Ruotsi: uusi sarja alkaa
Stand-up koomikko Fredi Lilius vaeltaa läpi Ruotsin. Kummallista!

Suomalaisten ja ruotsalaisten kilvoittelu nousee uudelle tasolle, kun HSTV:n uusi sarja Outå Ruotsi valottaa mitä kaikkea hassua naapurista löytyykään.

Tamperelainen stand-up koomikko Fredi Lilius vaeltaa sarjassa Ruotsin päästä päähän ja vieraile mitä kummallisimmissa paikoissa. Suomalaisten kännykänheitto, suojalkapallo ja eukonkanto saavat haastajansa, kun Lilius pääsee ällistelemään kannibaalimuseota ja muun muassa ammoin laskeutuneen ufon kunniaksi pystytettyä muistomerkkiä.

”Olen aina halunnut löytää outoja asioita eri maista”, Lilius naureskelee.

”Ruotsalaisilla on jokin outo tapa tuoda asioita esille. Jos suomalaisella on 25 000 rautakankea ladossa niin ne pysyvät siellä. Ruotsalainen perustaa rautakankimuseon”, Lilius sanoo.

Maakunnasta toiseen matkatessa ihmetellään Metallican muistokiveä, astutaan pyramidin sisään ja opetellaan afrikkalaisen naisenkiihottimen käyttöä.

”Ruotsissa, niin kuin muuallakin, ihmiset rentoutuvat, kun päästään isoista kaupungeista ulos. Mitä pohjoisemmaksi mennään sitä vähemmän on väliä tapahtuuko homma maanantaina vai torstaina.”

Matka Ruotsin poikki jätti mieleen voimakkaita muistoja.

”Hei siellä on oikeasti siistiä, sorapihat ja nurkat valkoiset, kaikki saksittu ja hoidettu”, Lilius muistelee.

Outå Ruotsi -sarjan uudet jaksot ilmestyvät HSTV:ssä perjantaisin.

Sinipaitainen seikkailija Arnold on yksi hahmoista, joiden kummallisiin puuhiin Fredi Lilius tutustuu HSTV:n uudessa sarjassa Outo Ruotsi
Sinipaitainen seikkailija Arnold on yksi hahmoista, joiden kummallisiin puuhiin Fredi Lilius tutustuu HSTV:n uudessa sarjassa Outo Ruotsi
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat