Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä iski rajusti Isisin keskuskaupunkiin Syyriassa

Ulkomaat
 

Venäjän tekemissä ilmaiskuissa jihadistijärjestö Isisin keskuskaupungissa Raqqassa on kuollut ainakin 42 ihmistä, kertoo Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights.

Ilmaiskujen sarja Isisin pääkaupunkinaan pitämään Raqqaan tehtiin tiistaina. Kuolleista ainakin 27 on siviilejä, Britanniasta käsin toimiva mutta syyrialaisiin tietolähteisiin nojaava järjestö kertoo.

Kyse oli yksi harvoista rajuista iskujen sarjasta, joita Venäjä on tehnyt Isis-järjestön sydänmaille syyskuun lopussa alkaneen ilmaoperaation aikana. Valtaosa Venäjän ilmaiskuista kohdistuu alueille, joilla toimii muita syyrialaisia aseellisia kapinallisjärjestöjä kuin Isis.

Länsivallat ovat arvostelleet Venäjää siitä, että se iskee enimmäkseen lännen tukemiin kapinallisjärjestöihin, jotka taistelevat Syyrian hallitusta vastaan. Venäjä ja Syyrian hallinto ovat läheisiä liittolaisia.

Yhdysvaltojen tukema kansainvälinen liittouma sanoo tekevänsä iskuja vain Isis-järjestöä vastaan. Liittouma puolestaan tukee osaa Syyrian kapinallisjärjestöistä, jotka taistelevat Syyrian hallintoa vastaan.

Iskut Raqqaan nostavat Venäjän ilmaiskuissa kuolleiden siviilien määrän 254:ään, sanoo toinen Syyrian sotaa tarkkaileva järjestö Syrian Network for Human Rights.

Venäjän ilmavoimat ilmoitti tiistaina tehneensä 1 631 taistelulentoa Syyriassa ja iskeneensä 2 084 kohteeseen.

YK:n mukaan yli 120 000 ihmistä on paennut kodeistaan Venäjän käynnistettyä ilmaoperaation Syyriassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat