Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa nopeuttaa kielteisen turvapaikka­päätösten saavien käännyttämistä

Ulkomaat
 
HS–AFP
MICHAEL DALDER / Reuters
Siirtolaiset odottivat Saksaan pääsyä Itävallan puolella viikko sitten.
Siirtolaiset odottivat Saksaan pääsyä Itävallan puolella viikko sitten. Kuva: MICHAEL DALDER / Reuters

Saksa nopeuttaa kielteisen turvapaikkapäätösten saavien hakijoiden käännyttämistä.

Liittokansleri Angela Merkel ilmoitti hallituksen perustavan 3–5 käsittelykeskusta hoitamaan sellaisten tulijoiden hakemukset, joilla on vähäiset mahdollisuudet saada jäädä. Hakemuspäätös tehdään viikossa, ja valitukset käsitellään kahden viikon kuluessa.

Merkelin johtaman hallituskoalition puolueet ovat vääntäneet asiasta viikkoja. Pakolaiskriisi on ajanut Saksan hallituksen yhä syvempään riitaan.

”Me otimme hyvän ja tärkeän askeleen eteenpäin”, Merkel sanoi. Hän on joutunut kasvavan kritiikin kohteeksi pakolaiskriisin hoidossa.

Valtaosa köyhyyttä ja sotaa Eurooppaan pakenevista ihmisistä pyrkii juuri Saksaan. Sisäministeriön mukaan Saksa rekisteröi tänä vuonna lokakuuhun mennessä 758 000 turvapaikanhakijaa. Eniten tulijoita on Syyriasta, Irakista ja Afganistanista.

Saksa on jo määritellyt turvallisiksi lähtömaiksi Balkanin maat, Ghanan ja Senegalin. Näistä maista tulevia turvapaikanhakijoita odottaa nopea käännytys.

Pakolaisten määrä ei näytä vähenevän ensi vuonnakaan.

EU-komissio arvioi, että Eurooppaan tulee tänä vuonna miljoona turvapaikanhakijaa. Ensi vuonna määrän arvioidaan kasvavan 1,5 miljoonaan.

YK:n pakolaisvirasto ennustaa, että seuraavien neljän kuukauden aikana Turkista Kreikkaan yrittää saapua veneillä 400 000 ihmistä.

Torstaina nuori tyttö ja kuusivuotias poika kuolivat merta ylittäessään, kun pakolaisia kuljettanut vene upposi Kosin saaren lähellä. Tänä vuonna Välimerellä on kuollut yhteensä 3 400 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat