Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkki pidätti 20 Isis-epäiltyä G20-kokouksen alla

Ulkomaat
 

Turkin poliisi on pidättänyt 20 epäiltyä Isis-järjestön jäsentä Välimeren rantakohteessa Antalyassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Pidätykset tapahtuivat vain kymmenen päivää ennen kuin Antalyassa on määrä pitää G20-maiden huippukokous. G20 on maailman kahdenkymmenen merkittävimmän talousmahdin muodostama ryhmä, jossa EU:lla on oma edustus.

Myös Yhdysvaltain presidentti Barack Obama osallistuu kokoukseen, joka pidetään 15.–16. marraskuuta. Syyrian sodan oletetaan nousevan huippukokouksessa tärkeäksi keskusteluaiheeksi.

Pidätyksistä ei annettu perjantai-iltapäivään mennessä tarkempia tietoja.

Turkki on käynnistänyt Isisin jäsenten jahtaamisen maaperällään sen jälkeen, kun Ankarassa tehtiin maan historian tuhoisin pommi-isku lokakuussa. Rauhanmarssiin kohdistetussa iskussa kuoli 102 ihmistä ja haavoittui noin viisisataa. Turkki on syyttänyt pommi-iskusta jihadistijärjestö Isisiä.

Ulkoministeri Feridun Sinirlioglu sanoi aiemmin tällä viikolla, että Turkin hallitus suunnittelee tehostavansa toimintaansa Isisiä vastaan. Aiemmin Turkkia on syytetty lepsuilusta Isisin suhteen.

Viime kuukausina Turkin armeija on keskittynyt aseellisiin hyökkäyksiin kurdien YPG-joukkoja vastaan Syyriassa ja PKK:n joukkoja vastaan Pohjois-Irakissa sekä Turkin kaakkoisosissa.

Arvostelijoiden mukaan kurdien pommittaminen on liittynyt Turkin johtavan puolueen AK:n vaalikampanjointiin. Maltillisen islamistisena pidetty AKP voitti viime viikonloppuna pidetyt uusintavaalit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat