Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA luopuu 1 900 kilometrin pituisen öljyputken rakentamisesta ympäristön takia

Ulkomaat
 

Washington

Yhdysvallat ei aio rakentaa suurta Keystone XL -öljyputkea Kanadasta Yhdysvaltoihin, ilmoitti presidentti Barack Obama perjantaina Valkoisessa talossa.

Päätös oli voitto ympäristönsuojelijoille ja tappio öljyteollisuudelle, joka on kannattanut putken rakentamista Kanadan hiekkaöljykentiltä Yhdysvaltain öljyjalostamoihin. Yhdysvalloissa öljyputkea on vastustettu mahdollisten öljyvuotojen takia ja kannatettu siksi, että sen rakentaminen toisi työpaikkoja, laskisi bensan hintaa ja vähentäisi entisestään Yhdysvaltain riippuvuutta venezuelalaisesta raakaöljystä.

Perjantaina Obama huomautti, että uuden teknologian ansiosta Yhdysvaltain ei enää tarvitse valita ympäristönsuojelun ja talouskasvun välillä. Bensan hinta ja työttömyys ovat jo laskeneet rajusti, vaikka putkea ei ole rakennettu.

”Monin paikoin puhdas energia on jo likaista öljyä halvempaa”, Obama huomautti.

Obama ajoitti ilmoituksensa juuri ennen Pariisissa järjestettävää merkittävää ilmastokokousta. Tarkoitus on osoittaa, että Yhdysvallat on tosissaan ilmastonmuutoksen torjunnan suhteen. Obama pitää sitä yhtenä presidenttikautensa tärkeimmistä tavoitteista.

”Yhdysvallat näyttää esimerkkiä ilmastonmuutoksen torjunnassa ja sijoittamisessa puhtaaseen energiaan”, Obama sanoi.

”Aika toimia on juuri nyt, ei myöhemmin.”

Keystone XL -öljyputken rakentamista on harkittu ja sen vaikutuksia selvitetty jo seitsemän vuoden ajan.

Putken olisi rakentanut kanadalaisyhtiö TransCanada Corporation. Se olisi ollut 1 900 kilometriä pitkä, ja sen kautta olisi pystytty kuljettamaan 800 000 barrelia öljyä päivässä Kanadan Albertasta Yhdysvaltain Nebraskaan ja sieltä edelleen vanhoja putkia pitkin öljyjalostamoihin Illinoisissa ja Texasissa.

Kanadalainen öljy olisi korvannut etenkin Venezuelasta tuotavaa raakaöljyä.

Erityisen paljon ympäristönsuojelijoita on huolestuttanut se, millaisia vaikutuksia öljyputken rakentamisella olisi Nebraskan hiekkadyyneille. Arvostelun seurauksena putken suunniteltua reittiä muutettiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat