Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ex-oikeusministeri oikeudessa Ukrainassa

Ulkomaat
 

Kiovalainen tuomioistuin vangitsi perjantaina Ukrainan entisen oikeusministerin Olena Lukašin, jonka korruptio-oikeudenkäynnin on määrä alkaa ensi vuoden alkupuolella. Ukrainalaisen Kyiv Post -lehden mukaan Lukašin edustajat maksoivat kuitenkin myöhemmin perjantaina Lukašin 205 000 euron takuut.

Lukaš on ensimmäinen entisen presidentin Viktor Janukovytšin hallinnon edustaja, joka on joutunut oikeuteen Ukrainassa. Hän kiistää korruptiosyytteet.

Janukovytš pakeni Ukrainasta helmikuussa 2014, kun viikkoja kestäneet mielenosoitukset olivat päättyneet verenvuodatukseen. Ukraina on etsintäkuuluttanut Venäjälle paenneen Janukovytšin ja tämän lähimmät liittolaiset. Valtio syyttää näitä käskystä ampua mielenosoittajia sekä valtion varojen kavalluksesta.

Perjantaina oikeus määräsi myös miljardööri Ihor Kolomoiskyn kumppanina tunnetun Gennadi Korbanin kahden kuukauden kotiarestiin. Häntä epäillään kytköksistä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja itärintamalle tarkoitettujen varojen kavalluksesta.

Kolomoisky on presidentti Petro Porošenkon äänekkäimpiä poliittisia vastustajia, jonka Porošenko erotti keväällä Dnipropetrovskin kuvernöörin tehtävästä. Hän tuki taloudellisesti useita vapaaehtoispataljoonia, jotka taistelivat Venäjän tukemia kapinallisia vastaan Ukrainan virallisten joukkojen rinnalla.

Korbanin pidätys herättänyt huomiota Ukrainassa. Tähän tosin vaikuttaa se, että televisiokanavat ovat kilpailevien oligarkkien hallussa.

Porošenko sanoi AFP:n mukaan sunnuntaina, että Korbanin pidätys on vain alku taistelussa korruptiota vastaan.

Porošenkon läntiset tukijat ovat alkaneet kyllästyä siihen, ettei korruptio näytä lupauksista huolimatta vähenevän.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat