Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

12 000 nigeriläislasta joutunut jättämään koulunsa Boko Haramin iskujen vuoksi

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
STRINGER
Boko Haram on aiheuttanut sekasortoa Afrikassa tappamalla ja kaappaamalla ihmisiä. Boko Haramin kynsistä pelastetut naiset odottivat lääkehoitoa leirillä Koillis-Nigeriassa 29. lokakuuta 2015.
Boko Haram on aiheuttanut sekasortoa Afrikassa tappamalla ja kaappaamalla ihmisiä. Boko Haramin kynsistä pelastetut naiset odottivat lääkehoitoa leirillä Koillis-Nigeriassa 29. lokakuuta 2015. Kuva: STRINGER

151 Kaakkois-Nigerin koulua on joutunut sulkemaan ovensa Boko Haramin iskujen vuoksi, kertoi Yhdistyneet kansakunnat AFP:n mukaan perjantaina.

Diffan alueen koulut, joissa on yhteensä 12 631 oppilasta, ovat joutuneet sulkemaan ovensa ”turvattomuuden vuoksi, joka on johtanut opettajien katoon ja paniikkiin väestössä”.

YK:n humanitaarisen avun koordinaatioyksikön (OCHA) mukaan oppilaat ovat joutuneet pakenemaan leireille, joilla ei ole lainkaan kouluja.

Suurin osa ovensa sulkeneista kouluista sijaitsee lähellä Tšad-järveä ja Yobe-jokea, jotka muodostavat rajan Nigerin ja Nigerian välillä, OCHA kertoi tiedotteessaan.

OCHA:n Nigerin hallituslähteeltä saamien tietojen mukaan 47 000 Diffan kaupungin 500 000 asukkaasta on joutunut jättämään kotinsa helmikuusta lähtien, jolloin Boko Haram aloitti tappavat hyökkäyksensä.

Boko Haram on toteuttanut useita verisiä iskuja Diffassa. Paikallisten viranomaisten mukaan kolmetoista ihmistä kuoli ja kolme loukkaantui Diffaan viime viikolla kohdistuneessa hyökkäyksessä.

Nigerin hallitus on työskennellyt YK:n ja muiden kumppanien kanssa, jotta lapset voisivat palata takaisin opintojensa pariin turvallisemmissa olosuhteissa marraskuun loppuun mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat