Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähteet: Tallenteella kuuluu räjähdys

Ulkomaat
 

Siinain niemimaalla Egyptissä viime lauantaina pudonneen venäläisen matkustajakoneen mustat laatikot viittaavat siihen, että lentokoneessa olisi räjähtänyt pommi, useat ranskalaiset viestimet kertoivat perjantai-iltana lähteisiinsä vedoten.

Le Point -lehden lähteiden mukaan mustan laatikon äänitallenteelta paljastuu, että koneessa tapahtui räjähdys. Myös ranskalaisen uutistoimiston AFP:n mukaan tallenteet ”tukevat voimakkaasti” teoriaa, jonka mukaan koneessa olisi ollut pommi.

Turmakone oli Airbusin valmistamaa A 321 -mallia, ja Ranskassa sijaitsevan Airbusin edustajat ovat mukana tutkintakomissiossa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin puolestaan päätti perjantaina, että Egyptiin suuntautuvat matkustajalennot keskeytetään, kunnes niiden turvallisuus voidaan taata. Venäläislehti Kommersantin mukaan keskeytystä esitti turvallisuuspalvelu FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov.

Päätöstä pidettiin merkkinä siitä, että Kreml alkaisi virallisestikin pitää terrorismia todennäköisenä syynä turmaan. Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kuitenkin ilmoitti heti, ettei päätös tarkoita, että terrorismia pidettäisiin pääsyynä.

”Ehdottomasti ei tarkoita”, Peskov sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Venäjä on toistuvasti sanonut, että turman syyllä spekulointi on liian aikaista. Virallisesti se pitää teknistä ongelmaa vielä mahdollisena syynä turmaan. Myös Egypti on vältellyt puhumasta terrori-iskusta.

Epäilyt terrori-iskusta nousivat esiin pian sen jälkeen, kun kone oli tuhoutunut viime lauantaiaamuna. Pohjois-Siinailla toimiva Isis Siinailla -terroristiryhmä ilmoitti silloin pudottaneensa koneen kostona Venäjän ilmaiskuista Syyriassa.

Mahdollinen ohjusisku suljettiin pian pois vaihtoehtojen joukosta, mutta monet läntiset turvallisuuselimet ovat epäilleet turman syyksi koneessa ollutta pommia.

Monet lentoyhtiöt ovat lopettaneet lennot Siinain yli varotoimena. Britannia lähetti asiantuntijoitaan tarkastamaan Sharm el-Sheikhin kentän turvatoimet.

Turmakone lähti Sharm el-Sheikhistä Pietariin. Kaikki koneessa olleet 224 ihmistä kuolivat.

Putin myös määräsi Venäjän hallituksen huolehtimaan siitä, että Egyptissä olevat venäläiset pääsevät turvallisesti kotiin. Uutistoimisto Tassin mukaan matkatoimistot arvioivat Egyptissä lomailevan tällä haavaa noin 45 000 venäläistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat