Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

NBC: Isisin puhelussa juhlittiin ja kuvailtiin lentokoneiskua

Ulkomaat
 
Reuters
Egyptin pääministeri Sherif Ismail (neljäs oik.) kävi lentokoneen turmapaikalla Siinailla lauantaina.
Egyptin pääministeri Sherif Ismail (neljäs oik.) kävi lentokoneen turmapaikalla Siinailla lauantaina. Kuva: Reuters

Isis-terroristit Egyptissä ja järjestön johtajat Syyriassa juhlivat venäläisen matkustajakoneen pudottamista ja kuvailivat iskun toteuttamista puhelussa, jonka sisällön viranomaiset onnistuivat saamaan haltuunsa.

Asiasta kertoo uutiskanava NBC viitaten yhdysvaltalaisiin viranomaislähteisiin. Lähteet eivät tarkentaneet, millaisesta tekotavasta puhelussa kerrottiin.

Lähteen mukaan Egyptin päässä puheluun ottivat osaa ihmiset Siinain provinssi -nimisestä terroristijärjestöstä, joka on julistautunut osaksi Isisiä. Siinain provinssi ilmoittautui koneen pudottajaksi heti tapahtuneen jälkeen, mutta viranomaiset ovat epäilleet väitettä.

Viime vuosina Siinain provinssi on hyökännyt pääasiassa Egyptin poliisia ja armeijaa vastaan. Helmikuussa 2014 Tabassa Israelin rajan tuntumassa se teki itsemurhaiskun turistibussiin, jossa kuoli kolme eteläkorealaista ja egyptiläinen kuljettaja.

Viime viikonloppuna Punaisenmeren lomakohteesta Sharm el-Sheikhistä kohti Pietaria lähtenyt matkustajakone tuhoutui ilmeisesti jo ilmassa ja syöksyi maahan Siinain niemimaalla. Kaikki 224 koneessa ollutta ihmistä kuolivat. Teoriaa pommista on alettu pitää yhä todennäköisempänä.

Britannian hallitus vahvisti lauantaina, että Thomson Airwaysin lentokone väisti ohjusta elokuussa lähestyessään Sharm el-Sheikhiä kyydissään 189 ihmistä.

Kyse ei kuitenkaan ollut terrorismista vaan Egyptin armeijan sotaharjoituksista, eikä tapauksen arvioitu aiheuttavan vaaraa tuleville lennoille Sharm el-Shekhiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat