Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Romanialaiset jo neljättä iltaa kaduilla – ”Me emme poistu!”

Ulkomaat
 
Mielenosoitukset jatkuvat Romaniassa
Mielenosoitukset jatkuvat Romaniassa
Jo neljättä päivää kaduilla olleet mielenosoittajat vaativat loppua maata riivaavalle korruptiolle. Kuva: Reuters

Tuhannet romanialaiset kokoontuivat perjantaina jo neljäntenä iltana peräkkäin Bukarestin keskustaan osoittamaan mieltään. Uutistoimisto Reutersin mukaan he huusivat muun muassa ”Herää, Romania!” ja ”Me emme poistu!”

Mielenosoittajat vaativat perinpohjaista muutosta Romanian hallintoon. He eivät ole tyytyneet pääministeri Victor Pontan eroamiseen keskiviikkona.

Presidentti Klaus Iohannis kertoi Reutersin mukaan, että vaihtoehtoina ovat aikaistetut vaalit tai teknokraattihallitus. Asia yritetään ratkaista ensi viikolla.

Romanialaiset nousivat vastarintaan, kun 32 ihmistä kuoli ja lähes kaksisataa haavoittui toissa perjantaina hevimetalliyhtyeen tulishow’n sytytettyä palon yökerhossa, jossa oli vain yksi uloskäynti. Turvallisuussääntöjä oli rikottu, ja moni syytti tapahtuneesta viranomaisia.

Ennen yökerhopaloa Romanian hallitusta on ravistellut lahjuskandaali. Pääministerin virasta eronnut Ponta astui perjantaina ensi kertaa oikeuden eteen liittyen korruptiosyytteisiin. Häntä ei vielä kuulusteltu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat