Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläinen mediavaikuttaja löydettiin kuolleena hotellista Yhdysvalloissa

Ulkomaat
 
ALEXANDER NATRUSKIN
Venäjän entinen viestintäministeri Mihail Lesin löydettiin kuolleena Washingtonissa. Kuva on vuodelta 2002.
Venäjän entinen viestintäministeri Mihail Lesin löydettiin kuolleena Washingtonissa. Kuva on vuodelta 2002. Kuva: ALEXANDER NATRUSKIN

Kiistelty venäläinen mediajohtaja Mihail Lesin on löydetty kuolleena hotellihuoneesta Washingtonissa. Venäläinen uutistoimisto Ria Novosti kertoi lauantaina, että Lesin kuoli sydänkohtaukseen. Hän oli 57-vuotias.

Yhdysvaltain viranomaiset tutkivat yhä kuolinsyytä, The Washington Post kertoo.

Lesiniä pidettiin yhtenä Venäjän vaikutusvaltaisimmista mediavaikuttajista. Hän työskenteli vuosina 1999–2004 ministerinä vastuullaan televisio, radio ja lehdistö. Venäjällä etenkin valtakunnalliset televisiokanavat ovat valtion johdon poliittisessa ohjauksessa.

Lesiniä on syytetty sananvapauden heikentämisestä Venäjällä. Hän oli perustamassa englanninkielistä RT-kanavaa (entinen Russia Today) toimiessaan Venäjän presidentin neuvonantajana vuosina 2004–2009. Kanava on tunnettu valtionjohtoa myötäilevästä propagandasta.

Vuonna 2013 Lesin nousi vaikutusvaltaisen mediayhtiön Gazprom-Median johtoon.

Vuosi sitten Lesin ajautui ilmiriitaan Gazprom-Median omistuksessa olevan Eho Moskvy -radioaseman johdon kanssa yrittäessään estää oppositiohahmo Aleksei Navalnyin haastattelun julkaisun. Asema julkaisi haastattelun Lesinin vastustuksesta huolimatta.

Myöhemmin Lesin erosi mediayhtiön johdosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat