Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Siinaille pudonneen venäläisen turmakoneen nauhoite päättyy meluun – liki 80 000 venäläisturistia yhä jumissa Egyptissä

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Tuhannet turistit jumissa Sharm-el-Sheikissä
Tuhannet turistit jumissa Sharm-el-Sheikissä
Noin 80 000 venäläistä turistia on jumissa Egyptissä Venäjän keskeytettyä lennot tuhoisan lentoturman jälkeen. Kuva Reuters

Viranomaisten mukaan lähes 80 000 venäläisturistia on yhä jumissa Egyptissä sen jälkeen, kun Venäjä kielsi lennot Egyptistä perjantaina. Kielto on voimassa toistaiseksi.

Egyptiin lähetetään tyhjiä koneita noutamaan venäläisturisteja kotiin, mutta lomailijat saavat palata myös omaan tahtiinsa, Venäjän viranomaiset kertoivat uutistoimisto AFP:n mukaan. Turisteja ei evakuoida.

Britannia pyrkii kotiuttamaan kansalaisensa kymmenen päivän sisällä Sharm el-Sheikhistä, jossa on arviolta 20 000 brittituristia.

Lauantaina paluulentoja viivyttivät lomakohteen lentokentän heikko kapasiteetti ja kiristetyt turvatoimet. Britannian viranomaiset varoittivat, että osa jo suunnitelluista paluulennoista saattaa viivästyä.

Sekä britti- että venäläisturistit saavat nousta paluulennolle vain käsimatkatavaroiden kanssa.

Venäläinen matkustajakone putosi Siinain niemimaalle viime lauantaina. Kaikki koneessa olleet 224 ihmistä kuolivat, kun matkustajakone ilmeisesti tuhoutui ilmassa. Airbus A321 -tyypin koneella lennetty lento KGL9268 oli matkalla Siinain niemimaan eteläkärjessä sijaitsevasta Sharm el-Sheikhistä Pietariin.

Ranskalaisviestimet kertoivat perjantaina matkustajakoneen mustien laatikoiden viittaavan siihen, että lentokoneessa olisi räjähtänyt pommi.

Venäjän asettaman lentokiellon on tulkittu tarkoittavan sitä, että myös Moskova on alkanut pitää terrori-iskua lentoturman syynä. Kreml tosin kiistänyt tämän ja ollut haluton arvioimaan turman aiheuttajaa.

Matkustajakoneen turmaa tutkivat britit uskovat, että koneen ruumaan asennettiin pommi juuri ennen koneen lähtöä, kertoi Britannian yleisradio BBC aiemmin tällä viikolla.

Egyptin viranomaiset kertoivat lauantaina alkavansa tutkia Sharm el-Sheikhin lentokentän turvakameroiden kuvaa turmalentoon liittyen. Tutkinta on tähän mennessä vahvin merkki siitä, että myös Egypti on alkamassa uskoa terrorismin olleen lentoturman syy, uutistoimisto Reuters kertoo.

Egyptin viranomaisten mukaan nauhoite lennon ohjaamosta päättyy meluun. Onnettomuustutkinnan johtajan Ayman al-Muqaddamin mukaan on kuitenkin vielä liian aikaista päätellä melun perusteella mitään. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Mahdollinen isku on poliittisesti herkkä paikka Kremlille, sillä Venäjä aloitti tänä syksynä iskut jihadistijärjestö Isisiä vastaan Syyriassa. Siinailla toimiva, Isisiin kytköksissä oleva Siinain provinssi -järjestö ilmoitti heti turman jälkeen olevansa iskun takana.

Suomen ulkoministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Etelä-Siinain turistikohteisiin, kuten Sharm el-Sheikhin alueelle, Dahabiin, Nuweibaan ja Pyhän Katariinan luostariin.

Siinain niemimaan pohjoisosiin, lähelle Libyan rajaa ja läntiselle aavikkoalueelle ei tule matkustaa lainkaan, Suomen ulkoministeriö toteaa myöhään perjantai-iltana julkaisemassaan tiedotteessa.

Ulkoministeriön mukaan Pohjois-Siinain turvallisuustilanne on erittäin huono. Egyptin rantakohteista Hurghadan ja Marsa Alamin alueilla turvallisuustilanne on pysynyt vakaana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat