Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielenosoittajat vastustivat maahanmuuttopolitiikkaa Berliinissä – ”Merkelillä ei ole kaikki kotona”

Vaihtoehto Saksalle -puolue keräsi 5 000 ihmistä Berliinin kaduille. Vastamielenosoittajat ja poliisi ottivat yhteen.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Berliini

”Merkel saa mennä. Häivy Merkel!”

Nämä huudot avasivat oikeistopopulistisen Vaihtoehto Saksalle (Afd)-puolueen mielenosoituksen, joka vastusti Saksan liittokansleri Angela Merkelin maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa.

AfD-puolueen mielenosoituksessa oli poliisin arvion mukaan noin 5 000 osallistujaa. Sen lisäksi Berliinissä järjestettiin neljä vastamielenosoitusta. Kun AfD:n kannattajat pyrkivät kokoontumispaikalle Alexanderplatzin kupeessa, yrittivät vastamielenosoittajat estää näiden pääsyä paikalle.

Lopulta pieni joukko vasemmiston vastamielenosoittajia ja poliisi ottivat yhteen. Poliisi käytti myös pippurisumutetta.

”Me olemme se, mitä demokraattinen maa tarvitsee, me olemme oppositio”, Vaihtoehto Saksalle -puolueen varapuheenjohtaja ja europarlamentaarikko Beatrix von Storch aloitti puheensa.

”Me emme halua 10 000:ta pakolaista päivässä. Muistutan, että pakolaiset eivät ole syyllisiä, syyllinen on Saksan hallitus.”

Mielenosoittajat oliva varustautuneet punaisin kortein – koko protestin teema oli näyttää punaista korttia Merkelille. Monet olivat tuoneet myös AfD:n väreihin sopivia kukkia, sillä puolue halusi korostaa, että se vastustaa maahanmuuttoa ilman väkivaltaa. Mielenosoittajien joukossa oli niin perheitä, mutta Tagesspiegel-lehden myös tunnettuja äärioikeistolaisia, kuten uusnatsipuolue NDP:n aktiivi Uwe Meenen.

”Merkel haluaa eristää Saksan Euroopassa. Hänellä ei ole kaikki kotona”, sanoi AfD:n poliitikko Alexander Gauland.

Kun mielenosoitusletka lähti liikkeelle kohti Berliinin päärautatieasemaa, seurasivat vastustajat sitä sen reitin varrelta.

Vastamielenosoittajien ryhmät olivat hyvin erilaisia. Brandenburgin portille vastamielenosoitukseen avoimen Saksan puolesta olivat kokoontuneet useat puolueet, niin kristillisdemokraatit, sosiaalidemokraatit ja ammattiyhdistysjärjestöt. Toisaalta kadun varrella oli myös anarkistisia mustan blokin jäseniä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat