Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peru perustaa suuren kansallispuiston Amazonin altaalle

Ulkomaat
 

Peru perustaa uuden kansallispuiston suojellakseen valtavan Amazonin altaan aluetta, jota huumekauppa, laittomat hakkuut ja kaivostoiminta ovat haavoittaneet, maan ympäristöministeri kertoi lauantaina AFP:n mukaan.

Sierra del Divisor -niminen kansallispuisto käsittää noin 14 170 neliökilometrin alueen, jolla asuu erilaisia omissa yhteisöissään eristyksissä eläviä alkuperäiskansoja.

Perun presidentti Ollanta Humala matkustaa alueelle sunnuntaina allekirjoittaakseen asetuksen, jonka nojalla puisto perustetaan, ympäristöministeri Manuel Pulgar Vidal kertoi Twitter-tilillään.

Perun hallituksen mukaan puistossa on arviolta 3 000 erilaista kasvi- ja eläinlajia, joista monia ei ole missään muualla maailmassa.

Uuden puiston kannattajat ovat sanoneet, että kansallispuiston avulla saadaan varastoitua 150 000 tonnia hiilidioksidia, joka kattaa lähes 40 prosenttia Perun päivittäisistä hiilipäästöistä.

AFP:n mukaan Sierra del Divisor on ollut suojeltu alue vuoden 2006 huhtikuusta lähtien. Siitä lähtien alueella asuvat yhteisöt ovat puolesta puhuneet alueen nimittämisestä kansallispuistoksi, jotta alueen oikeudellista suojaa vahvistettaisiin metsureita, kaivostyöläisiä ja huumekauppiaita vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat