Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itäautoparaati herätti huomiota Yhdysvalloissa

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Haisevien muoviautojen keräilijät kokoontuivat Yhdysvalloissa
Haisevien muoviautojen keräilijät kokoontuivat Yhdysvalloissa
Meluisien, haisevien ja halvasta muovista valmistettujen Trabant-itäautojen keräilijät kokoontuivat lauantaina esittelemään silmäteriään Washington DC:ssä. Kommunismin symboliksikin noussut itäsaksalainen auto herättää huomiota, missä tahansa se kulkeekin. Kuva: Reuters.

Toistakymmentä Trabant-autojen keräilijää kokoontui lauantaina Yhdysvalloissa Washington DC:ssä esittelemään ajopelejään.

Trabant-autoja valmistettiin vuodesta 1957 vuoteen 1991 saakka Itä-Saksassa, ja se tuli tunnetuksi siitä, että se oli tehty halvasta muovista, se oli haiseva ja kovaääninen. Itäsaksalaiset joutuivat odottamaan autoaan vuosikausia, sillä toimitusajat olivat pitkiä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Trabant-paraati järjestettiin yhdeksättä kertaa, ja se on ainoa vastaavanlainen Trabant-tapahtuma Yhdysvalloissa.

”Trabit yrittivät jonossa päästä Itä-Saksasta pois, kun muuri murtui. Se oli jännittävää. Silloin päätin, että minun on saatava yksi”, sanoo Mike Annen Baltimoresta.

Nyt hän omistaa noin 20 Trabantia.

”Sen outous on se, että se edustaa sitä, mikä ei toiminut – kommunismin aikaa. Kommunismi mureni samaan aikaan kuin Berliinin muuri murtui”, Bob Houskamp Jr. kertoo.

Arvioiden mukaan Yhdysvalloissa on noin 200–250 Trabantia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat