Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin osallistuu Pariisin ilmastokokoukseen – ja voi ratkaista neuvottelujen lopputuloksen

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
POOL New / Reuters
Venäjän presidentti Vladimir Putin osallistuu Pariisin ilmastokokouksen avauspäivään. Myös Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama (vasemmalla) ja Kiinan presidentti Xi Jinping (oikealla) ovat ilmoittaneet osallistuvansa kokoukseen.
Venäjän presidentti Vladimir Putin osallistuu Pariisin ilmastokokouksen avauspäivään. Myös Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama (vasemmalla) ja Kiinan presidentti Xi Jinping (oikealla) ovat ilmoittaneet osallistuvansa kokoukseen. Kuva: POOL New / Reuters

Venäjän presidentti Vladimir Putin osallistuu 30. marraskuuta järjestettävään Yhdistyneiden kansakuntien Pariisin ilmastokokouksen avauspäivään, kertoo AFP.

”Yli sata valtion ja niiden hallitusten päämiestä on varmistanut osallistumisensa, mukaanlukien Yhdysvaltojen, Kiinan ja Venäjän presidentit”, Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius kertoi toimittajille sunnuntaina.

Suurta öljyntuottajamaa Venäjää on pidetty sopimuksentekijänä – tai rikkojana – vuosikausia jatkuneissa yrityksissä neuvotella maailman ensimmäinen aidosti kansainvälinen sopimus, joka hillitsisi ilmaston lämpenemistä rajoittamalla ilmastoa muuttavia kasvihuonekaasupäästöjä.

Maaliskuussa Moskova lupaili mahdollista 25–30 prosentin leikkausta vuoden 1990 päästötasoista vuoteen 2030 mennessä. Lupaus on kuitenkin ehdollinen muiden neuvottelijoiden ja suurten saastuttajien lupauksille.

Maailman luonnonvarain instituutin (WRI) mukaan Venäjä on maailman viidenneksi suurin kasvihuonekaasupäästöjen tuottaja Kiinan, Yhdyvaltojen, Euroopan unionin ja Intian jälkeen.

Valtioiden päästövähennyslupauksia ja niiden toteutumista seuraava Climate Action Tracker -ryhmittymä on arvioinut Venäjän lupauksen päästöjen leikkauksesta riittämättömäksi.

Ulkoministeri Fabius piti puheen ministerien ja ilmastolähettiläiden kokouksessa, joka ennakoi Pariisin ilmastokokousta. Ilmastokokous alkaa 30. marraskuuta ja päättyy 11. joulukuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat