Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Intian pääministerille tappio osavaltiovaaleissa

Ulkomaat
 
DANISH ISMAIL / REUTERS
Intian pääministeri Narendra Modi puhui lauantaina Srinagarissa Jammu ja Kashmirin osavaltiossa.
Intian pääministeri Narendra Modi puhui lauantaina Srinagarissa Jammu ja Kashmirin osavaltiossa. Kuva: DANISH ISMAIL / REUTERS

Intian pääministerin Narendra Modin puolue hävisi murskalukemin tärkeät osavaltiovaalit Biharissa. Bihar on Intian tiheimmin asuttu ja kolmanneksi runsasväkisin osavaltio, jossa elää yli sata miljoonaa ihmistä.

Tulos on merkittävä, koska se vaikeuttaa Modin ajamien tärkeiden talousuudistusten hyväksymistä. Modi nousi valtaan viime vuonna nimenomaan lupauksella johtaa Intia talouskasvun tielle.

Intian parlamentin ylähuoneen paikat jaetaan osavaltioiden vaalitulosten pohjalta. Modin hindunationalistinen Bharatiya Janata -puolue (BJP) on ylähuoneessa vähemmistössä. Kongressipuolue (INC) pystyy siksi yhä torppaamaan Modin ajamat lakimuutokset, kuten suuren verotusuudistuksen.

Jotta tilanne muuttuisi, Modin pitäisi voittaa lähivuosina suurin osa osavaltiovaaleista.

Kun ääntenlasku oli kesken sunnuntai-iltana, Biharin pääministerin Nitish Kumarin johtama kahden suuren paikallispuolueen ja kongressipuolueen liittouma oli saamassa 181 paikkaa, BJP:n liittouma vain 56.

Modin hindunationalistista hallitusta on viime aikoina arvosteltu, sillä se ei ole tuominnut hindukiihkoilijoiden hyökkäyksiä muslimeja ja maallistuneita ihmisiä vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat