Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalifornia metsästää vesirohmua

Ulkomaat
 
Robyn Beck / AFP
Vesipisaraksi pukeutunut ihminen seurasi tiedotustilaisuudesta poistuvaa Los Angelesin kaupunginjohtaja Eric Garcettia keskiviikkona. Garcetti ilmoitti pilottihankkeesta, jossa vettä kerätään asuintalojen katoilta käytettäväksi kasteluun, kun nykyisellään vesi valuu katoilta suoraan viemäriin.
Vesipisaraksi pukeutunut ihminen seurasi tiedotustilaisuudesta poistuvaa Los Angelesin kaupunginjohtaja Eric Garcettia keskiviikkona. Garcetti ilmoitti pilottihankkeesta, jossa vettä kerätään asuintalojen katoilta käytettäväksi kasteluun, kun nykyisellään vesi valuu katoilta suoraan viemäriin. Kuva: Robyn Beck / AFP

Vessanpönttö pitää vetää mahdollisimman harvoin, ohjeistetaan Kalifornian asukkaita veden säästämiseksi. Ohje on annettu siksi, että tuntematon kotitalous Los Angelesissa käyttää vettä noin 45 miljoonaa litraa vuodessa.

Se on vuorokaudessa yli 120 000 litraa, millä vetäisi pöntön noin 20 000 kertaa.

Tapauksen paljasti lokakuussa verkkojulkaisu Reveal.

Los Angelesin kaupunki ei ole paljastanut veden tuhlaajan nimeä, mutta Reveal kertoi, että hän asuu postinumeroalueella 90077 eli Bel Airin kaupunginosassa. Hän on saanut lempinimen ”The Wet Prince of Bel Air” – suomeksi ”Bel Airin märkä prinssi”. Vihaiset kaupunkilaiset ovat sittemmin yrittäneet selvittää vesirohmun kodin tarkkaa sijaintia satelliittikuvista ja lennokeilla, kertoi Los Angeles Times.

Suurkuluttajien nimiä on vaadittu julkisuuteen. Aidatulla alueella asuvat tiettävästi näyttelijät Jennifer Aniston ja Nicolas Cage, autoyhtiö Teslan perustaja Elon Musk sekä seurapiirijulkimo Kim Kardashian.

Kalifornia kärsii ankarasta kuivuudesta jo neljättä vuotta, ja sitkeä kampanjointi on saanut kotitaloudet vähentämään vedenkäyttöään liki kolmasosalla.

On arveltu, että alueen miljonäärit eivät välttämättä tiedä talojensa vesivuodoista matkustellessaan ympäri maailmaa.

Kaikkein pahimman rohmun vesilaskuksi on arvioitu yli 80 000:ta euroa vuodessa.

Los Angelesin kaupunginvaltuusto on päättänyt patistaa vesilaitosta etsimään keinoja puuttua asiaan. Äärimmäisenä keinona on katkaista vedenjakelu liikakäyttäjiltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat