Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailmanpankki: Ilmaston lämpeneminen voi suistaa 100 miljoonaa ihmistä köyhyyteen

Ulkomaat
 
Janne Järvinen
Maailmanpankin pääjohtajan Jim Yong Kimin mukaan köyhyyden lopettaminen ei ole mahdollista, elleivät maat ryhdy voimakkaisiin toimiin haitallisten päästöjen vähentämiseksi.
Maailmanpankin pääjohtajan Jim Yong Kimin mukaan köyhyyden lopettaminen ei ole mahdollista, elleivät maat ryhdy voimakkaisiin toimiin haitallisten päästöjen vähentämiseksi. Kuva: Janne Järvinen

Ilmaston lämpeneminen voi lisätä sairauksia, vahingoittaa viljelykasveja ja suistaa 100 miljoonaa ihmistä lisää köyhyyteen ilman ilmastonmuutosta estäviä toimia, Maailmanpankki varoitti uusimmassa raportissaan sunnuntaina AFP:n mukaan.

Pankin mukaan ilmastonmuutos on jo vaikeuttanut yrityksiä vähentää köyhyyttä, sillä köyhimmät ihmiset kärsivät muita enemmän ilmastonmuutoksen aiheuttamista alhaisemmista sademääristä ja sään ääri-ilmiöistä.

”Ilman nopeaa, osallistavaa ja ilmastoälykästä kehitystä sekä päästövähennyksiä maailmassa voi elää 100 miljoonaa uutta ihmistä köyhyydessä vuoteen 2030 mennessä”, pankin raportissa sanotaan.

Maailmanpankin raportin mukaan maailman köyhimmät ihmiset kärsivät jo nyt ilmastonmuutoksen aiheuttamista ääri-ilmiöistä kuten helleaalloista, kuivuudesta ja tulvista. Köyhimmät ovat sekä riippuvaisempia maastaan että asuvat vaarassa olevilla alueilla, joilla ei ole hyviä julkisia palveluita.

Köyhät ovat vauraampia ihmisiä haavoittuvaisempia ilmaston ongelmille. Heiltä puuttuvat esimerkiksi sosiaaliset turvaverkostot, joiden avulla ihmiset voisivat paremmin valmistautua ja selviytyä, raportissa sanotaan.

Maailmanpankin pääjohtajan Jim Yong Kimin mukaan raportti antaa selkeän viestin, että jos haitallisia päästöjä ei saada kuriin ja ilmastonmuutosta pysäytettyä, köyhyyden lopettaminen ei ole mahdollista.

Yhdistyneet kansakunnat varoitti perjantaina, että maiden tämänhetkiset päästöleikkauslupaukset eivät riitä estämään ilmaston lämpenemistä. Pariisin ilmastokokouksessa tullaankin tarvitsemaan sitoutumista huomattavasti suurempiin leikkauksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat