Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielenosoitukset jatkuivat jo kuudetta yötä Romaniassa

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Romanian presidentti yritti rauhoitella mielenosoittajia
Romanian presidentti yritti rauhoitella mielenosoittajia
Romanian presidentti Klaus Iohannis tuli kadulle rauhoittelemään jo kuudetta päivää jatkuneita mielenosoituksia. Korruption vastaiset levottomuudet käynnistyivät sen jälkeen, kun 40 ihmistä kuoli yökerhon tuhoisassa palossa. Kuva Reuters

Mielenosoitukset jatkuivat jo kuudetta yötä Romanian pääkaupungissa Bukarestissa sunnuntaina. Korruption vastainen liikehdintä kiihtyi runsas viikko sitten kun yökerhopalo surmasi kymmeniä ihmisiä.

Sunnuntaina kuolonuhrien määrä nousi 45:een, kun neljä sairaalahoidossa ollutta menehtyi tulipalossa saamiinsa vammoihin.

Maan presidentti Klaus Iohannis tuli sunnuntai-iltana tapaamaan mielenosoittajia, joiden sinnikkyys pakotti maan hallituksen eroamaan viime viikolla.

Mielenosoittajien määrä oli laskenut sunnuntaina noin tuhanteen, mutta monet buuasivat ja huusivat vaatimuksia poliittisen luokan puhdistamiseksi korruptiosta.

Iohannis on sanonut jatkavansa neuvotteluja puolueiden ja järjestöjohtajien kanssa uuden pääministerin nimittämiseksi maanantaina.

Runsaan viikon takaisen yökerhopalon jäljiltä lähes 100 ihmistä on yhä sairaalahoidossa. Noin 40 on kriittisessä tilassa.

Heviyhtyeen liekkitehosteet sytyttivät yökerhon sisustuselementtejä tuleen, mistä seurasi pakokauhu ja ryntäys. Tapaus on herättänyt keskustelua tavoista, joilla huvilupia myönnetään EU:n toiseksi köyhimmässä maassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat