Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suuri evakuointioperaatio: Venäläisiä haetaan Egyptin turistikohteista

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi perjantai-iltana esityksen Egyptin-lentojen lopettamisesta toistaiseksi. Sen jälkeen Venäjältä on lennetty matkustajakoneilla ainakin 60 edestakaista matkaa Egyptiin. Meneillään on nimittäin mittava evakuointioperaatio: koneet lähtevät Venäjältä tyhjinä hakemaan lomalta palaavia venäläisiä Egyptin turistikohteista.

Matkatavarat on kuljetettu turvallisuussyistä erikseen: Venäjän hätätilaministeriö kertoi maanantai-iltana tehneensä kahdella rahtikoneella yhteensä 20 laukunhakumatkaa Egyptiin. Hallitus on luvannut matkanjärjestäjille korvauksia.

Venäjän matkailuviranomaisten mukaan Egyptissä oli perjantai-iltana 79 000 venäläistä turistia, joista 20 000 palasi viikonlopun aikana kotiin, koska koulujen syysloman loppuun ajoitettu etelänmatka päättyi. Viranomaisten mukaan kysymys ei ole ”hätäevakuoinnista”, vaan jokainen saa päättää itse, milloin palaa kotiin. Paluumatka sujuu hätätilaministeriön mukaan ”sillä lipulla, joka matkustajalla on kädessään”.

”Toistaiseksi” voimassa olevan lentokiellon päättymisestä ei ole mitään tietoa: se on alkuperäisen perustelun mukaan voimassa ainakin niin kauan, kun Siinain lentoturman syy varmistuu. Kieltoa tuskin perutaan, jos syyksi varmistuu terrori-isku.

Matkatoimistojen mukaan niillä ei ole velvollisuutta palauttaa ainakaan kaikkia rahoja peruuntuvista ja jo maksetuista Egyptin-matkoista. Ensimmäiset oikeusriidat asiasta ovat jo vireillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat