Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA: Venäjä on vakuuttunut pommista Egyptin lentoturmassa

Ulkomaat
 
Venäläiset pitivät muistotilaisuuden Siinain turmapaikalla
Venäläiset pitivät muistotilaisuuden Siinain turmapaikalla
Venäjän hätätilaministeriön työntekijät osoittivat kunnioitustaan Siinain lentoturmassa kuolleille lauantaina. Kuva: Venäjän hätätilaministeriö / Reuters

Venäjä uskoo, että Egyptin lentoturman taustalla on koneessa räjähtänyt pommi. Näin arvioivat maanantaina yhdysvaltalaislähteet, jotka ovat salakuunnelleet venäläisten viestintää, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tämä ja muut todisteet viittaisivat yhdysvaltalaisten viranomaisten mukaan siihen, että pommi olisi räjähtänyt pian lähdön jälkeen.

Venäjä myönsi aiemmin maanantaina ensimmäisen kerran, että turmaan voisi liittyä terroriteko.

Venäläiskone putosi kesken lennon Siinain niemimaan yllä viikko sitten lauantaina. Kaikki koneessa olleet 224 ihmistä kuolivat. Kone oli matkalla Sharm el-Sheikhin turistikohteesta Pietariin.

”On tietysti olemassa mahdollisuus, että taustalla voi olla terroriteko”, Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev myönsi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Medvedev kommentoi lentoturmaa Rossijskaja Gazeta -lehden haastattelussa.

Britannia ja Yhdysvallat ovat epäilleet, että venäläiskoneessa räjähti pommi. Maanantaina myös Israel liittyi niiden maiden joukkoon, jotka epäilevät terroritekoa.

”On vahva mahdollisuus, että tämä oli hyökkäys. Ihmettelisin, jos syynä olisi jotain muuta”, sanoi Israelin puolustusministeri Moshe Ya’alon israelilaisille toimittajille maanantaina.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Egyptin tiedusteluviranomaiset selvittävät parhaillaan, miten pommi olisi voitu sijoittaa lentokoneen ruumaan. Tähän mennessä Sharm el-Sheikhin lentokentän turvallisuuskameroiden tallenteista ei ole ilmennyt mitään epäilyttävää.

Egyptin viranomaiset ovat korostaneet, ettei onnettomuustutkinnassa ole löydetty todisteita, jotka tukisivat terroristijärjestöjen väitteitä.

Lentoturman tekijäksi on ilmoittautunut useita kertoja Siinain provinssi -järjestö, joka on ilmoittanut liittoutuneensa jihadisti-järjestö Isisin kanssa.

BBC:n mukaan länsimaiset asiantuntijat pitävät todennäköisenä, että terroristit ovat lahjoneet lentokentän henkilökuntaa kuljettaakseen räjähteet lentokoneeseen.

Tähän mennessä myös Venäjä on kieltäytynyt syyttämästä terroristeja. Presidentti Vladimir Putin keskeytti kuitenkin perjantaina kaikki lennot Egyptiin.

Pudonneen koneen valmistaja Airbus tiedotti maanantaina, ettei koneen hylystä ole tähän mennessä löydetty teknistä vikaa. Tutkimukset ovat vielä kesken.

Egyptin viranomaiset kertoivat maanantaina, että Isisin Siinain-haaran johtaja Ashraf Ghabrali oli kuollut aseellisessa yhteenotossa Kairossa, kun turvallisuusjoukot yrittivät pidättää hänet.

Venäläisturisteista oli maanantaihin mennessä palannut kotimaahansa yhteensä 25 000, mutta useita kymmeniä tuhansia on vielä maassa.

Egypti on rajoittanut lentojen määrää, eivätkä turistit voi panna ruumaan yhtään matkatavaroita. Matkatavarat kuljetetaan kotiin eri koneilla.

Mohamed Abd El Ghany / Reuters
Turisteja Sharm el-Sheikhistä Pietariin kuljettaneen lentokoneen jäännöksiä Pohjois-Egyptissä.
Turisteja Sharm el-Sheikhistä Pietariin kuljettaneen lentokoneen jäännöksiä Pohjois-Egyptissä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat