Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Slovenia kiristää rajavalvontaansa pakolais­kriisin vuoksi

Ulkomaat
 
HS–AFP
ANTONIO BRONIC / Reuters
Pakolaiset odottivat pääsyä Sloveniaan Kroatian puolella viikko sitten.
Pakolaiset odottivat pääsyä Sloveniaan Kroatian puolella viikko sitten. Kuva: ANTONIO BRONIC / Reuters

Slovenian hallitus ilmoitti maanantaina vahvistavansa pikaisesti valvontaa Kroatian-vastaisella rajallaan, koska maa ei usko selviävänsä uudesta siirtolaisten aallosta.

”Hallitus on valmistellut kiireellisiä lisätoimia selvitäkseen siirtolaisten virrasta, myös välttämättömiä toimia Schengen-rajan vartioimiseksi”, ilmoitti maan hallinto myöhään maanantaina tiedotteessaan.

Aiemmin päivällä Slovenian pääministeri Karl Erjavec sanoi, että 20 000–30 000 Keski-Eurooppaan matkaavaa siirtolaista voisi saapua maan rajavyöhykkeelle myöhemmin tällä viikolla, kun Kreikan lauttatyöläisten lakko on päättynyt.

Yksityinen Pop TV -kanava kertoi kuulleensa epävirallisista lähteistä, että hallitus olisi päättänyt aloittaa piikkilanka-aidan rakentamisen rajan kohtaan, josta lähes 170 000 tuli maahan viime viikolla. Kanavan mukaan Slovenia olisi jo hankkinut piikkilankaa 120 kilometrin pituudelle. Kroatialla ja Slovenialla on yhteistä rajaa 670 kilometriä.

Slovenian sisäministeri Vesna Györkös Žnidar vastasi maanantaina kysymykseen aidasta, että sellaisen rakentaminen on sinänsä mahdollista. Maan pääministerin Miro Cerarin odotetaan tiedottavan asiasta tiistaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat