Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Guardian: Kriittisiä Kiina-kirjoja julkaisseen kustantamon neljä työntekijää on kadonnut

Ulkomaat
 
Anthony Devlin / Reuters
Hongkongilaisen kustantamon kirjat käsittelevät muun muassa Kiinan presidenttiä Xi Jinpingiä.
Hongkongilaisen kustantamon kirjat käsittelevät muun muassa Kiinan presidenttiä Xi Jinpingiä. Kuva: Anthony Devlin / Reuters

Neljä Kiinan kommunistihallintoa kohtaan kriittistä hongkongilaista kirjankustantajaa on kadonnut, kertoo The Guardian -lehti.

Kaikki ovat töissä kustannustoimintaan ja kirjojen myyntiin keskittyneessä Sage Communicationsissa, joka on julkaissut useita paljastusteoksia Kiinan johtajien yksityiselämästä.

Kustantamon uusimpiin kirjoihin kuuluvat muun muassa Xi Jinpingin romahdus vuonna 2017, Hu Jintaon juoni Xi Jinpingiä vastaan ja teos, jonka kirjoittajana väitetään olleen elinkautiseen tuomitun turvallisuusjohtajan Zhou Yongkangin entinen rakastajatar.

Omistaja Gui Haiming nähtiin viimeisen kerran, kun hän oli matkalla loma-asunnolleen Thaimaahan. Kustantamon johtajiin kuuluva Lu Bo ja työntekijä Zhang Zhiping taas katosivat matkustettuaan perheenjäsentensä luo Manner-Kiinaan.

Kadonneiden joukossa on myös kirjakaupasta vastaava Lin Rongji, mutta hänen liikkeistään ei ole tietoa.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin hongkongilainen tutkija Maya Wang pitää katoamisia hyvin huolestuttavina. Hän näkee ne jatkona hongkongilaisen kustantajan Yiu Mantingin viime vuonna saamalle kymmenen vuoden vankeustuomiolle ja niin ikään hongkongilaisten journalistien Wang Jianminin ja Guo Zhongxiaon viimeviikkoiselle oikeudenkäynnille.

Jianminia ja Zhongxiaoa syytettiin laittomasta liiketoiminnasta, koska he olivat lähettäneet Manner-Kiinaan kopioita poliittisesta aikakauslehdestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat