Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannialla on jo nyt useita erioikeuksia EU:ssa

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

1 Britannia ei kuulu yhteisvaluutta euroon. Britannian ei tarvitse liittyä talous- ja rahaliittoon tulevaisuudessakaan, toisin kuin muiden jäsenmaiden ainakin periaatteessa. Myös Tanskalla on erivapaus olla kuulumatta euroon.

2 Britannia ei osallistu EU:n yhteistyöhön oikeus- ja sisäasioissa. Halutessaan Britannia voi kuitenkin osallistua mieluisiin hankkeisiin. Myös Irlannilla ja Tanskalla on ”opt-out” eli oikeus pidättäytyä yhteistyöstä.

3 Britannia ei kuulu Schengen-alueeseen, jonka sisärajoilla ei ole tarkastuksia. Myös Irlanti jäi Schengenin ulkopuolelle, koska muuten Irlannin tasavallan ja Pohjois-Irlannin välistä rajavalvontaa olisi pitänyt tiukentaa. Muiden EU-maiden pitää liittyä Schengeniin ajan mittaan.

4 Britannia ei liittynyt myöskään Euroopan unionin perusoikeuskirjaan, jossa määritellään kansalaisten perusoikeudet. Myös Puola ja Tšekki ovat neuvotelleet erityisvapauksia.

5 Britannia saa alennusta EU-jäsenmaksustaan. Myös muut jäsenmaat ovat vaatineet ja saaneet maksupalautuksia eli alennusta jäsenmaksustaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat