Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nato vastaa Venäjän toimiin

Ulkomaat
 
Naton pääsihteeri Stoltenberg: Suomen ja Ruotsin Nato-yhteistyön merkitys on kasvanut
Naton pääsihteeri Stoltenberg: Suomen ja Ruotsin Nato-yhteistyön merkitys on kasvanut
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg tapasi pohjoismaisia puolustusministereitä Tukholman ulkopuolella tiistaina. Hän korosti Venäjän toiminnan aggressiivisuutta. Suomen ja Ruotsin Nato-yhteistyön merkitys on kasvanut uudessa tilanteessa, Stoltenberg sanoi. Toimittaja: Elina Kervinen HS. Kuvaus: Magnus Laupa. Leikkaus: Terhi Liimu HS.

Tukholma

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vieraili tiistaina Ruotsissa Pohjoismaiden puolustusministerien kokouksen yhteydessä.

Hän korosti Venäjän lisääntynyttä aggressiivisuutta Baltian ja Itämeren alueella sekä Naton ja Pohjoismaiden yhteistyön merkitystä uudessa tilanteessa.

”Maailma muuttuu, ja elämme uudessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa. Elämme vaarallisemmassa maailmassa, jossa on enemmän epätasapainoa ja turvattomuutta”, Stoltenberg sanoi.

Pääsihteerin mukaan Suomen ja Ruotsin syventyneen Nato-yhteistyön merkitys on yhä suurempi uudessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa.

”Mielestäni Suomen, Ruotsin ja Naton läheisen yhteistyön merkitys on kasvanut, koska Venäjä toimii aiempaa päättäväisemmin. Näemme Venäjän, joka on lisännyt sotilaallista läsnäoloaan ja toimintaansa Baltian alueella. Siksi olemme vastanneet lisäämällä läsnäoloamme Baltiassa, mutta myös lisäämällä yhteistyötämme Suomen ja Ruotsin kanssa”, hän sanoi HS:lle.

Stoltenberg totesi, että Naton ja Pohjoismaiden tavoitteena on muun muassa lisätä tietojenvaihtoa ja kehittää ymmärrystä nykyaikaisesta hybridisodankäynnistä. Lisäksi tarkoituksena on muun muassa lisätä harjoitustoimintaa entisestään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat