Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Obama haluaa historiallisen syrjintäkiellon koskemaan seksuaalivähemmistöjä

Ulkomaat
 

Washington

Presidentti Barack Obama tukee aloitetta, joka laajentaisi Yhdysvaltain vuoden 1964 kansalaisoikeuslakia ja ulottaisi syrjintäkiellon etnisestä taustasta seksuaaliseen suuntautumiseen. Asiasta kertoi The Washington Post -lehti.

Käytännössä laki kieltäisi syrjinnän seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin perusteella niin työpaikoilla kuin asuntomarkkinoilla, oikeudessa, koulutuksessa kuin luotonannossa.

”Tämä laki on historiallinen, ja edistäisi miljoonien amerikkalaisten tasavertaisia oikeuksia”, sanoi Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Josh Earnest tiistaina.

Lailla on kuitenkin häviävän pienet mahdollisuudet tulla hyväksytyksi republikaanienemmistöisessä kongressissa. Etenkin uskovaiset republikaanit katsovat, että laki sotisi uskonnonvapautta vastaan ja loukkaisi niitä, jotka uskovat perinteiseen avioliittoon.

Myös mustien oikeuksia ajavat järjestöt ovat suhtautuneet nihkeästi historiallisen kansalaisoikeuslain muuttamiseen.

Kesäkuussa Yhdysvaltain korkein oikeus hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot. Seksuaalivähemmistöjen muut oikeudet kuitenkin ovat yhä koetuksella.

Viime viikolla Houstonissa Texasissa hylättiin paikallinen lakialoite, joka olisi kieltänyt syrjinnän seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin perusteella. Lain vastustajat väittivät, että laki antaisi naiseksi itseään väittävien miesten käyttää naisten julkisia vessoja. Houstonilaiset äänestivät lakiehdotuksen kumoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat