Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyria valtasi takaisin tärkeän lentokentän lähellä Aleppoa – Rauhasta yritetään neuvotella lauantaina

Ulkomaat
 
Venäjän puolustusministeriö
Venäjän puolustusministeriön luovuttamassa kuvassa näkyy ilmaisku Aleppon maakunnassa Syyriassa viime viikolla. Syyrian hallituksen viimeaikainen menestys perustuu pitkälti juuri Venäjän tukeen.
Venäjän puolustusministeriön luovuttamassa kuvassa näkyy ilmaisku Aleppon maakunnassa Syyriassa viime viikolla. Syyrian hallituksen viimeaikainen menestys perustuu pitkälti juuri Venäjän tukeen. Kuva: Venäjän puolustusministeriö

Syyrian armeija valtasi tiistaina takaisin tärkeän lentokentän lähellä Aleppoa Syyrian pohjoisosissa, uutistoimisto AFP kertoo. Ääri-islamilainen Isis valtasi kentän keväällä 2014.

Kentän valtaus on Syyrian merkittävin voitto sen jälkeen kun Venäjä aloitti ilmaiskut Syyrian tueksi syyskuun lopussa. Venäjä voi nyt käyttää kenttää sotilaskoneidensa tukikohtana taistelussaan kapinallisia ja Isisiä vastaan.

Tiistaina YK:n Syyrian-lähettiläs Staffan de Mistura vetosi maailman johtajiin, jotta nämä käyttäisivät hyväkseen uudelleen virinneen mahdollisuuden neuvotella rauhasta Syyriassa.

20 valtiota ja kansainvälistä toimielintä tapaa Itävallan Wienissä lauantaina ja yrittää edistää rauhansuunnitelmaa, johon kuuluu aselepo Syyrian presidentin Bashar al-Assadin joukkojen ja joidenkin kapinallisryhmien välillä.

”Minun tehtäväni on varmistaa, että Venäjän, Saudi-Arabian ja Iranin kaltaiset suuret maat istuvat pöydän ääreen ja aloittavat poliittisen prosessin”, de Mistura sanoi.

Taistelut hallituksen tukijoiden ja Isisin joukkojen välillä jatkuivat tiistai-iltana kentän pohjois-, itä- ja länsipuolilla Britanniassa toimivan Syrian Observatory of Human Rights -järjestön johtajan Sami Abdelrahmanin mukaan.

Vastahyökkäys kenttää hallussaan pitävää Isisiä vastaan alkoi syyskuun lopulla. Syyrian hallitusta tukivat hyökkäyksessä Iranin ja libanonilaisen Hizbollahin joukkoja ja venäläisiä sotilaskoneita, Abdelrahman sanoi sanomalehti The Guardianin mukaan.

Jos hallituksen joukot saavat kentän pysymään hallinnassaan, siitä on suurta hyötyä Latakian maakunnassa lentäville venäläisille sotilaskoneille.

”Erityisesti se auttaa yrityksissä Aleppon takaisinvaltaamisessa”, Abdelrahman sanoi.

Keväällä 2011 alkaneessa Syyrian sodassa on kuollut yli 250 000 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat